perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kukkatunika ja pipo kevääseen

Ihastuin tähän hupputunikaan jo viime kesänä, kun ensimmäisen kerran kyseistä Ottobre-lehteä selasin. Halusin kuitenkin odottaa, että tytär vähän kasvaa, niin tunika huppuineen olisi käyttäjäystävällisempi. Arvelin, että enimmäkseen selällään köllöttelevälle parikuiselle vauvalle tämä voisi olla vähän hankala vaatekappale. Tätä synttärilahjatunikaa tehdessä muistin kaavan, ja totesin, että kangasta jäi jäljelle sen verran, että sitä riittää hyvinkin yhteen huppariin. Ja lisäksi yhteen pipoon. Ja vieläkin jäi pari suikaletta!
Malli: Ottobre 3/2013
Kangas: ohutta collegea Ottobre shopista
Napit: Majapuusta
Koko: 80 cm

Rypytykset kuului tehdä framilon-joustonauhalla, mutta mulla ei mennyt se oikein putkeen. Nappilistan alapuolelle tein rypytyksen ompelemalla pitkällä tikillä pätkän ja rypyttämällä. Joustonauha ei rypyttänyt jostain syystä tarpeeksi. Helman onnistuin kuitenkin saamaan joustonauhalla sopivaksi. Ihan hyvä, sillä helman on syytä olla joustava, jos tytär alkaa piakkoin harppomaan kävelyaskelia!
Napitushalkioon en jaksanut hakata neppareita, vaan laitoin ommeltavat nepparit ja päälle vain koristeeksi nuo napit. Toimii ja tykkään!
Koko on vielä hieman reilu, mutta eiköhän tämä pääse silti saman tien käyttöön.

Samaan syssyyn tein vielä kevätpipon tyttärelle, kun kangasta oli vielä sopivia paloja. Ompelin reunakäänteen ompelukoneen koristetikillä, joka ei kylläkään ohjekirjan kuvassa näyttänyt ihan samalta, mutta ei paha silti!


2 kommenttia:

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Onpas kivasta kankaasta tunika! :)
Hyvä ko muistutit tästä kaavasta! Miehän tein viime kesäksi tytölle pinkistä pilvitrikoosta tällä kaavalla tunikan ja sitähän pidettiin pitkälle syksyyn asti. Nyt vois hurauttaa tälle kesälle uuden, sen verran tykkäsin mieki tästä. :) Taidan kans laittaa ommeltavat nepparit kaulukseen - oli sen verta hankalaa saada vasaroitua ne nepparit. Pittää vain oottaa juhannukseen asti, sitte on enempi aikaa ompeluille.

Outi kirjoitti...

Kiitos, tykkään kans kankaasta! Vaihteeksi muuta kuin pelkkää vaaleanpunaista :)
Tämä tunika on tällä hetkellä mekkomittainen, ja toivon että käyttö jatkuu niin, että on enempi tunikamainen. Nepparit, joo, ne vasaroitavat olis siistit, mutta ku ei huvita alkaa vasaroimaan ja kohdistelemaan...