keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Sammalmetsän aarteita

Sammalmetsä-kangas houkutteli kovasti, ja kävin sitä kuolaamassa Majapuun sivuilla useampaakin otteeseen. Kunnes sitten tilasin! Vihreän ja vaaleanpunaisen yhdistelmä on mun makuun, ja harmaa ja valkoinen höystää kuosia kivasti. Samaan syssyyn ostin sopivaa harmaata trikoota.
 Ensimmäisenä kankaista tuli setti tyttärelle. Tunika koossa 80 cm on vielä vähän reilu, mutta ruttulegginsit koossa 74 cm on juuri sopivat. No, ehkä niitä ennättää vielä settinäkin käyttää!

Housujen takamuksessa on sammalmetsän pöllö piristyksenä. Tunikan yläosaan laitoin pitsiä sekä eteen että taakse.
Tunikan/mekon kaava: Ottobre 6/13, Jerseymekko
Kangas: Majapuun Sammalmetsä-trikoo
Koko: 80 cm

Onko tämä nyt sitten mekko vai tunika, samapa tuo, yläosa joka tapauksessa!

Laitoin tunikan yläosaan alavaran harmaasta trikoosta, jolla käänsin kaula-aukon. Taakse tein napinläveksi silmukan trikoosta. Herttainen nappi löytyi omasta nappilaatikosta.
Legginsit on tässä kuvattu ennen käyttöönottoa. Harmittavasti tuo harmaa trikoo on nyt muutaman käyttökerran jälkeen vähän nuhjaantunut polvista, mutta niin taitaa käydä kaikille tyttären housuille tässä konttausvaiheessa.
Legginsin kaava: Ottobre 1/14 ruttulegginsit, hyväksi todettu ja jo neljät housut tehty
Kangas: Majapuulta
Koko: 74 cm

Nämä trikoot on olleet jo käytössä, harmaa kun sopii niin monen yläosan kanssa. 

Alla vielä kuva koko setistä, housut on otettu suoraan pyykkinarulta, kun narun jälki näkyy, ups! Näin kauempaa polvien nuhjaantuminen ei onneksi näy.


Ei kommentteja: