perjantai 25. huhtikuuta 2014

Aurinkoinen takki

Tytär sai keväisen hienostelu/kaupunkitakin, pirteän keltavalkoraitaisen punaisella höystettynä.
Muuten kaikin puolin sellainen takki kuin mielikuvissani suunnittelin, mutta liian leveä. Hiippahupun halusin ehdottomasti, vaikka eihän huppu mitenkään käytännöllinen ole.
Kaava löytyi vanhasta Suuri Käsityölehdestä (3/2009, fleecehuppari). Oli niin kiirus saada takki tehtyä, niin en ehtinyt etsiä kaavoja kirjaston valikoimasta vaan tyydyin oman lehtivaraston antimiin. Leikkasin siis hupparin etukappaleen kokonaan auki vetoketjua varten. Ja tein takkiin fleecevuorin, hihansuuresorit ja hupunreunusresorin. Ompeluohjeistusta tutkailin myös Tosimummon ohjeista

Kangas on löytö Sisustusbloggaajien kirpputorilta, vanha puuvillainen verho tai pöytäliina. Kangasta oli sen verran reilusti, että sain siitä myös keittiöön verhokapan! 

Takki on vuoritettu Ikean fleecehuovalla ja hupun vuori on Eurokankaan pallotrikoota. Laitoin pari sopivaa nauhanpätkää koristukseksi hupunreunaan ja takahelmaan, ripustuslenkki on samasta nauhasta.

Harmi, kun ei löytynyt punaista vetoketjua, se olisi kruunannut kokonaisuuden!

Toimikoon tämä takki koekappaleena. Jos takki osoittautuu tarpeelliseksi tamineeksi, saatan tehdä uuden, ja jos näin käy, yritän tehdä kapeamman ja istuvamman.

2 kommenttia:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiva takki! Olet asemoinut raidat oivallisesti, hupussakin. Punainen vetskari olisi ollut pirteä, mutta ehkä valkoinen on kuitenkin parempi kuvioinnin kannalta. Ei tarvitse yhtään harmitella!

Outi kirjoitti...

Kiitos, Tilkunviilaaja! Raitojen asemointi ei ollut tarkoituksellista, mutta kivasti asettuivat, sattumalta hupussakin :)