sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Nalletunika ja kaverit

Vuoden seuraavia 1-vuotissynttäreitä vietettiin viikolla, tällä kertaa siskontytön. Hänelle löysin osuvan kankaan, josta tein lyhythihaisen tunikamekon.
Arvelin mustavalkoisen kuosin olevan ainakin siskoni mieleen, ja turkoosi höystää kivasti kuvioita. Tein kaveriksi ruttulegginsit, vähän eri sävyisestä raitakankaasta jota löytyi kangasvarastostani, mutta eiköhän näitä voi kimpassa käyttää.
Kaavat: mekko OB 3/13 trikoomekko, jota muokattu matkan varrella; ruttulegginsit OB 1/14
Koot: mekko 80 cm, legginsit 74 cm
Kankaat: nallekangas Nanulta, raitakangas Nosh organics Puhde-puodista, mustat taskut ja reunukset omasta vanhasta t-paidasta

Mekon kanssa oli mutkia matkassa. Kaavan mukaan kaula-aukko olisi pitänyt ensin rypyttää joustonauhalla ja sen päälle ommella resorikantti. Se ei onnistunut sitten millään, vaikka kaksi kertaa sen tein, joten leikkasin kankaista ylimääräistä pois, ja tein kaula-aukon ja hihat ilman rypytyksiä. Kaula-aukkoon jäi silti vähän ylimääräistä, joten ompelin siihen pienen laskoksen ja laitoin päälle ohuesta satiininauhasta rusetin.
Mekko on vielä vähän reilu, mutta parempi näin! 

Innostuin tässä myös tuunaamaan tyttären kirppispaitaa.
Turkoosi paita tuntui jotenkin kaipaavan merellistä seuraa, ja valaskuvio löytyi viime kesän Ottobrestä 3/13. Kangastilkut on kiinnitetty ensin silitettävällä liimaharsolla ja sitten ommeltu suoralla ompeleella reunoista. Ja hei, kuvassa näkyvät auringonsäteet, joista pitkästä aikaa eilen saatiin nauttia!

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Ihana tunika ja aivan lutunen tuunaus! Mukavan raikas kuosi tunikassa.

Outi kirjoitti...

Kiitos, Heidi!