perjantai 24. kesäkuuta 2011

Sukkia suviyössä

Näin keskikesän ollessa kukkeimmillaan mulla valmistui sukat! No, tarkeneepa jos juhannus muuttuu viileäksi. Tällä hetkellä tosin on aurinkoista!
Vilautin
sukankudinta silloin, kun olin pistänyt sukat puikoille. Näkyi olleen maaliskuun lopulla, joten tovinen tämän kutimen kanssa vierähtikin. Mutta on tuo kirjoneule sen verran työlästä tikutella, että parempi pitää useampi varakudin työn alla niin voi vaihdella kutomisia, eikä kyllästy yhden ja saman kuvion kutomiseen!
Malli: Kirjoneulekaavio täältä, lyhennetyin kerroksin neulotun kärkialoituksen ohje Punokset puikoille -kirjasta, tiimalasikantapää ja pohjemuotoilut sovellettu Ulla-neulelehden ohjeista
Lanka:
Lang Yarns Jawoll (75% villa, 25% polyamidi, 50 g/210 m), Lankakauppa Priimasta
Puikot:
2,5 mm

Idean tällaisiin pitkiin kirjoneulesukkiin sain viime syksynä eräällä shoppausreissulla, kun näin nämä ihanat Odd Mollyn sukat.

Sukat olivat sen verran hintavat, että päätin kutoa itse jotkut vähän vastaavat. Aivan noin pitkiä en jaksanut kutoa, eikä lankakaan olisi riittänyt!

Kivaa kirjoneulekuviota etsin pitkään. Mietin suoraan tuon valmiin sukan kuvion kopioimista, sen olisi jotenkin pystynyt kuvasta zoomailemaan. En kuitenkaan lämmennyt tähdille. Lueskelin ja laskeskelin myös Eeva Haaviston lapaskirjan kirjoneulemalleja, mutta niitä ei oikein saanut istumaan sukkien silmukkamäärään. Yritin myös piirustella itse jotain kuviota. Sitten sattumalta bongasin tuon Puikkomaisterin kaavion (googlen kuvahaku on muuten näppärä!), ja siinäpä se sitten oli, ei muuta kuin sukat puikoille!
Langat olin hankkinut Priimasta jo pian sen jälkeen, kun noihin sukkakaunokaisiin törmäsin. Lanka oli miellyttävä uusi tuttavuus. Se myydään 50 gramman kerissä, joten se oli oiva valinta kirjoneuleeseen. Lisäksi langan sisällä on pieni rullallinen vahvikelankaa, jonka voi kutoa mukaan esimerkiksi kantapäähän. Näissä sukissa vihreä vahvikelanka ei aivan riittänyt molempiin kantapäihin, vaan toisesta jäi muutamia kerroksia vajaaksi. Mutta tuskin tämä haittaa käytännössä.
Tein taakse pohkeen levennyksiä valkoisen saumasilmukan molemmin puolin, ja lisäsin kuviota samalla. Vähän hassustihan tuo kuvio menee, mutta enpä muuta keksinyt. Väljyyttä jalkapöydälle tein lisäämällä jalkapohjaan ennen kantapäätä muutamia silmukoita, jotka sitten kavensin pois kantapään jälkeen nilkan takana (ruskeat kolmiot ovat juurikin näitä muotoiluja).

Harrastin taas myös välineurheilua, kun tulin hankkineeksi succaplokit.
Lisäksi hankin Knit Pron sukkapuikot, sellaiset normaalia lyhyemmät, niin päät eivät tartu neuleeseen. Puikot on kyllä muutenkin mukavat, kutominen luistaa kuin itsestään. Molemmat uudet välineet hankin työreissulla Oulussa Lumoavasta langasta, kauppa on kyllä lumoava!

Näissä tunnelmissa toivotan aurinkoista keskikesän juhlaa!


13 kommenttia:

Ellimelli kirjoitti...

Upeat!

hillanen kirjoitti...

Hirmukauniit :)

Maritta kirjoitti...

Vau, näissä on ollut työtä! Upeat!

Hety kirjoitti...

Ihan mielettömät!! Arvostan todella kovasti näkemääsi vaivaa niin suunnittelussa kuin toteutuksessakin - onnea uusista sukista!

Outi kirjoitti...

Kiitos teille ihanista kommenteista :) Olihan näissä tekemistä, mutta toisaalta sen verran haastetta ja vaihtelua, että kutominen oli mukavaa. Käyttöä tosin ei hetkeen villasukille ole, näillä helteillä!

Elina kirjoitti...

Todella upeat sukat!

Outi kirjoitti...

Elina: Kiitos :)

Ingi kirjoitti...

Aivan upeita sukkia!

Outi kirjoitti...

Ingi: Kiitos!

puikkomaisteri kirjoitti...

Hienot on ;-)

Huomasi vasta nyt tämän postauksesi, olisin muuten tiedottanut jo aikaisemmin, että kuvion neulontakaavio on poistettu, koska olen tehnyt tuosta Nora-sukasta myytävän mallin, jota on myös korjattu. Linkki johtaa oikeaan paikkaan, siellä on linkki Ravelryyn,

Outi kirjoitti...

Puikkomaisteri: Kiitos kommentistasi :) Ja kiitos samalla kuvion suunnittelijalle, tykkään kovasti! Hyvä tietää, että sukkaohje on ostettavissa noiden linkkien takaa.

Sanna kirjoitti...

Hei!
Teetkö tilauksesta tuollaisia odd Molly tyylisiä pitkiä villasukkia?! Täällä olisi yksi fani joka voisi sellaiset haluta?! :D Terkuin Sanna

Outi kirjoitti...

Sanna, en valitettavasti tee tilauksesta neuleita, kun aikaa on rajallisesti ja teen käsitöitä sen mukaan, mikä milläkin hetkellä kiinnostaa ja innostaa itseä. Sukulaisille ja tutuille saatan joskus jotain pyynnöstä tehdä, mutta toteuttaminen on haastavaa, kun tuntuu että pitää tehdä jossain aikataulussa. Mutta kiitos kommentistasi ja mielenkiinnosta :)