torstai 24. maaliskuuta 2011

Matkaneuleita

Työmatkat bussissa kuluvat kivasti, kun on joku helppo kudelma mukana. Ja nyt keväämmällä on jaksanut kutoakin, kun valoa on riittänyt kotiin saakka! Syksyllä ja talvella tahtoo mennä nukkumiseksi kotimatka, kun neljältä tulee jo pimeä.. Mutta tällaisia pieniä juttuja on nyt valmistunut matkaneuleina:
Malli: Aviatrix baby hat
Langat: vaaleanvihreä Le fibre nobili by Filatura cervinia, vaaleanpunainen Novita Bambu, määrät vähäisiä, en punninnut. Bambu saattaa muuttaa vielä väriään tummanruskeaksi, sen vuoksi nappi jäi vielä laittamatta
Puikot: 3,5 mm (Bambussa olisi pitänyt olla 3 mm)
Koot: ohjeen toiseksi pienimmät, toivottavasti sopivat vastasyntyneille

Myssyjä on valmistunut yhteensä kolme, kahden ylläolevan lisäksi tämä, joka lähti jo aiemmin postin matkassa uudelle omistajalleen:
Tässä on sama lanka kuin ylläolevassa vaaleanvihreässä, mutta nappi on erilainen. Vielä lähikuva jälkimmäisenä valmistuneen vaaleanvihreän myssyn napista:
Ystäväpiirissäni on vauvoja syntynyt ja syntymässä kevään aikana useampia, joten päätin tempaista useamman myssyn samaan syssyyn, niin on uusille tulokkaille lahjapipot valmiina. Malliksi valitsin tämän Aviatrixin, kun en halunnut perinteistä siksak-myssyä tai korvaläpällistä Moda-lehden mallia (jota olen käyttänyt mm. Kärppä-pipossa). Tämä onkin tosi helppo malli matkaneuleeksi, ohje jää mieleen heti ja lyhennetyin kerroksin muotoutuva myssy valmistuu kuin itsestään.

Työmatkaneuleista hyppäänkin sitten lomamatkaneuleeseen. Piti pistää puikoille jotain pientä, joka mahtuu hiihto- ja laskettelukamppeiden kanssa matkalaukkuun, kun lähden tästä mökille. Mun oli tarkoitus vain pistää nämä sukat alulle, mutta pikkasen oli koukuttava malli, niin aika pitkällä jo ollaan!
No, tämä on vasta ensimmäinen sukka, eli vielä on vähän tekemistä!

Siskon Sylviä aloittelin myös, kun sain jonkinlaisia laskelmia tehtyä mallitilkkujen perusteella. Tosin veikkaan, että lähdin soitellen sotaan, ja saan jännittää lopputulosta ihan viimeiseen saakka... Tämä ei vain oikein sovellu matkaneuleeksi, siksi tuo sukka piti aloittaa!


5 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Ihania myssyjä, tuo on kyllä kiva malli :D Miten kaikki neuloo nyt kirjoneuletta? On kyllä huima kuvio noissa sukissa, minä en osais. Ja sylvikin jo puikoilla, ihanan näköistä pintaa tuosta ainakin tulee, toivotaan että on sopiva :)

Outi kirjoitti...

Kiitos Maritta :) Niin, kirjoneuletta on kyllä näkynyt siellä ja täällä! Itse bongasin syksyllä Odd Mollyn pitkät kirjoneulesukat (jotka maksoi maltaita), ja ihastuin niihin niin, että päätin saman tien ostaa langat sukkiin. Vasta nyt ehdin sitten aloittaa nämä, kun sukkakausi vetelee viimeisiään :) Kiitos Sylvi-tsempistä, toivotaan parasta sen suhteen..!

Hety kirjoitti...

Voi kun suloisia vauvamyssyjä! Oikein keväinen/kesäinen malli, vaikuttaa istuvalta. Ja mitkä sukat valmistumassa, oi joi...

Outi kirjoitti...

Hety: Kiitos! Myssyjä en ole nähnyt käytössä, mutta toivon että istuvat saajiensa päähän :)

EVA K. kirjoitti...

Onpa kivoja myssyjä! Olisi tosiaan kiva tietää, miten nuo istuvat.