maanantai 20. kesäkuuta 2011

Epäonnisia neulomuksia

Nyt tulee juttua epäonnistuneista neulomuksista, lähinnä koko on mennyt näissä kaikissa pieleen. Aloitan kuitenkin tästä, mikä on vielä korjattavissa!Näitä myssyjä kudoin jo aiemmin ja tein niitä vielä lisää. Tämä vaaleanpunainen myssy oli muuten sopiva uudelle omistajalleen, mutta hihnaa pitää vähän pidentää. No, se ei ole ongelma, mutta harmittaa tietysti, kun ei kerralla onnistunut. Ja tein ihan ohjeen mukaan, kerrankin... Kyseessä on siis Aviatrix baby hat ja lankana Novitan Bambu. Tässä myssyssä käytin 3 mm puikkoja (kun aiemmin olin tehnyt yhden 3,5 mm puikoilla). Nappi on minusta aika herttainen, se on kirppislöytö.

Sitten niihin epäonnisempiin:
Tässä on samaisesta Bambu-langasta kudotut myssyt, jotka värjäsin Dylon-konevärillä. Värjäystulos on loistava, tasaisen punaruskea. Mutta pesukonekyyti kutisti myssyt niin pieniksi, että eivät sovi pariviikkoiselle... Eikä edes hihnojen pidentäminen auta! Olin kuvitellut, että Novitan Bambu ennemminkin löystyisi ja venyisi pesussa, mutta näin ei todellakaan käynyt. No, en lannistu, annan jollekin lähipiirin tyttösten nukeille!

Mutta ei se epäonni tähän lopu. En saanut hamstraamiani bambulankoja kulutettua vauvan myssyihin, joten päätin tehdä itselleni pienen kesäliivin. Pieni siitä sitten tosiaan tuli:
Malli: Dropsin Pitsineuleliivi
Lanka: Novita Bambu, vaaleanpunainen värjätty Dylon-pesukonevärillä ruskeaksi
Puikot: 3,5 mm

Kudoin m-koon mukaan, kun tosiaan arvelin, että bambulanka venyy ja löpsähtää. Mutta kuten kuvasta näkyy, liivi ei mene kiinni ja kiristää kainaloista. Että näin. Pitänee kaupata jollekin pienempikokoiselle tutulle.

Malli oli kyllä kiva, ja ajattelin tehdä joku kerta sopivamman version. Tällainen olisi kiva hihattoman mekon kanssa kesällä.

Näin tällä kertaa, ehkä seuraavalla kerralla onnistaa!

5 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Voi ei!! Ei ole kiva epäonnistua - ja vielä monta kertaa peräkkäin, höh. Mutta jotain hyvääkin: kiitos pitsineuleliivivinkistä! Minulla on muutama kerä mustaa Novitan Bambua hamstrattuna ja nytpä taidan tietää, mitä niistä tulee...

Maritta kirjoitti...

Harmi tuollaista epäonnea :( Mutta tuo lakkimalli on kyllä söpö, päässyt ihan unohtumaan.

Outi kirjoitti...

Hety: Sanoppa muuta, epäonnea oli kerrakseen! Mutta hyvä, että sait tästä vinkin :) Mulla olis Tennessee-lankaa sopivan verran tällaiseen liiviin, ehkä kokeilen sillä kun se passaa paremmin ohjeen tiheyteen.

Maritta: niinpä, epäonnea tosiaan.. Korjasin jo vaaleanpunaisen myssyn hihnan, niin se pääsee pian käyttöön. Muuten tämä olikin vauvan päähän sopiva lakki :)

Mirjami kirjoitti...

Täältähän löytyy vaikka mitä kivaa. Olen joskus aiemmin eksynyt tänne jonkin ohjeen perässä, mutta nyt ilmottaudun vakituiseksi lukijaksi :)
Tuo vauvan myssy on aivan mielettömän hyvän mallinen, täytyy ottaa se muutaman sukkaprojektin jälkeen puikoille. En tykkää niistä joissa on otsan kohdalla se piipula vai mikä se nyt olisi.

Outi kirjoitti...

Mirjami: Tervetuloa vain ja kiitos kommentista :)

En ole saanut käyttäjäkokemuksia tuosta vauvanmyssystä, mutta tuo onnistunut versio on ollut ystäväni vauvalla käytössä ainakin tovin kesällä (tai sitten eivät kehdanneet olla käyttämättä!). Malli oli joka tapauksessa kiva ja nopea kutoa, ja vaihtelua sellaiselle perinteisemmälle, missä on se "otsapiipula"!