tiistai 8. maaliskuuta 2011

Pieniä ja isoja palmikoita

Nyt pääsen esittelemään aiemmin vilauttamani tuotoksen! Tosin en malttanut odotella kauniimpaa kuvaussäätä enkä mahdollista kuvaaja-assistenttia, vaan räpsin otokset tylsästi parvekkeella itselaukaisijalla.

Tässä siis upouusi neulemekkoni:
Tämä on ollut jo pari päivää käytössäkin, sillä tykästyin tähän oitis!
Malli: Baby cables and big ones too (50 villapeikkoa), muokattuna mekoksi
Lanka: Cascade 220, väri 8400, vähän reilu 600 g
Puikot: 5 mm

Kaikki lähti siitä, kun syksyn tullen kauppoihin tuli erilaisia neulemekkoja, ja katukuvassa niitä vilisi tiuhaan. En kuitenkaan löytänyt sopivanväristä tai mallista mekkoa, joka vielä olisi ollut sopivaa materiaalia (en tykkää, kun kaupan neuleet sisältää niin paljon akryyliä tai muuta keinokuitua). Päätin sitten tehdä mekon itse, ja mallia miettiessäni päädyin sitten tähän Villapeikon malliin.

Mekko on ollut syksystä saakka tekeillä. Pistin langat tilaukseen Lankakauppa Kujeeseen Kädentaitomessuilla, syyskuussa näköjään on maininta aiheesta. Langat tulivat pian messujen jälkeen, mutta sitten tuli joululahjakudelmat ynnä muut, joten aloitus viivästyi. Mekon tekoa hidastutti myös se, että jouduin tekemään laskelmia silmukoiden suhteen, kun langan tiheys ei tietenkään täsmännyt ohjeeseen. Mutta seli-seli, nyt se on valmis!
Tykkäsin langasta, enkä yhtään ihmettele, että sitä kehutaan. Mukava ja joutuisa kutoa, värisävyjä on älyttömän paljon, eikä hintakaan ole huima. Värivalinta olikin vaikea, mutta päädyin tähän harmaaseen siksi, että siihen voi helpommin yhdistää eri värejä. Oranssi oli vahvana kakkosena.

Tein ensimmäistä kertaa näin ison vaatekappaleen ylhäältä alas kutoen, mutta se kyllä helpotti oikean istuvuuden saavuttamisessa. Sovitin mekkoa useita kertoja helmaosan edetessä, ja tein sen mukaan vartalonmuotoiluja. Helmasta halusin hieman a-linjaisen, eli jatkoin helman levennyksiä helman ainaoikein-neuleeseen saakka.
Ohjeessa oli pitkät hihat ja hihoihin tuli pitkät palmikot, mutta ne jätin tekemättä. Sitä vastoin helmaan tein yhden palmikon, sen toiseksi isoimman eli d-palmikon. Hihoista päätin tehdä tällaiset puolihihat.
Mekkoa voi käyttää sekä trikoopaitojen että kauluspaitojen kanssa. Mietin hieman, että olisin kutonut pienen pystykauluksen vielä, mutta ehkä se on sitten liikaa. Takakappale meinaa nyt kyllä valahtaa liian alas, toivottavasti se ei venähdä käytössä ihan hurjasti. Tietysti, kun istahtaa niin mekko venyy takaa alaspäin.
Tämä on ensimmäinen neuleeni tästä langasta, ja nyt jään jännittämään, miten se käyttäytyy käytössä. Tuleeko nyppyjä, tai jotain muuta ikävää. Toivottavasti ei!

Cascade-langat eivät jää tähän, vaan seuraavaa on jo tulossa:
Tästä Cascade 128:sta on tarkoitus kutoa siskon Sylvi. Väri on keskiruskea, maitokahvin ja kaakaon sekoitus, tosi kaunis sävy. Mallitilkku on kostutettu, joten näyttää todellista tummemmalta kuvassa. Tämäkin lanka tuntui ihanalta kutoa! Mutta katsotaan, miten homma etenee...

14 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Hirmuisen kaunis ja lämpimännäköinen mekko :)

Kytsätär kirjoitti...

Todella kauniin näköinen!

Hety kirjoitti...

Tosi hieno ja kaunis mekko!

Eila kirjoitti...

Hieno mekko! Tykkään kovasti tuosta mallista, minäkin tein pari vuotta sitten tuolla mallilla puseron ja olen sitä paljon pitänyt, nyt vaan on nyppyyntynyt niin pahasti että olen miettinyt siitä luopumista. Uuden voisi ensi talvelle tehdä...

Maritta kirjoitti...

Aivan mahtava mekko! Mielettömän työn oot tehnyt! Ja tuosta Sylvistä tulee varmasti myös ihana, tuo lanka näyttää niin kauniilta :D

Maritta kirjoitti...

Ja sen verran vielä häiriköin että mun blogissa ois sulle tunnustus :D

Maikki kirjoitti...

Upea on!

Outi kirjoitti...

Hillanen: Kiitos! Mekko tosiaan on lämmin, ja voipi kyllä olla ettei enää montaa kertaa tälle talvelle ehdi sitä käyttää.

Kytsätär: Kiitos :)

Hety: Kiitos! Ja kiitos myös edellisen postauksen kommentista!

Eila: Kiitos! Tykkäsin ohjeessa juuri näistä palmikoista, ja voisihan toki paitanakin joskus toteuttaa. Harmi jos kahdessa vuodessa paita nyppääntyy käyttökelvottomaksi :(

Maritta: Kiitos kiiots! Toivotaan tosiaan, että Sylvi onnistuu ilman liiempiä kompastuksia :) Ja kiitos kovasti tunnustuksesta, palataanpa siihen sitten myöhemmin!

Maikki: Kiitos :)

Tess kirjoitti...

Ihana, ihana ja vielä kerran ihana!

Anonyymi kirjoitti...

On hieno mekko.
Itsellä ei hermot riitä isoihin töihin.

Elina kirjoitti...

Todella hieno mekko!

Outi kirjoitti...

Tess: Kiitos kovasti :)

töppöskä: Kiitos! No, välillä pitää tehdä pieniä nopsia töitä, että jaksaa tällaisia isompia :)

Puikkojen kilinää: Kiitos!

Keppiheppa kirjoitti...

Todella kaunis tuo neuleen pinta!

Outi kirjoitti...

Keppiheppa: Kiitos :)