lauantai 18. syyskuuta 2010

Lennä lennä leppäkerttu...

...ison kiven juureen. Paitsi että nyt ei olekaan kivi, minne leppäkertut lensi, vaan mun uudet tossut!
Malli:
En Pointe -tossut,
Ulla 3/2007, leppäkertut kirjasta 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin
Lanka: BC Garn Lucca, n. 60 g, leppiksissä jämälankoja
Puikot: 3,5 mm
Napit: Karnaluks-lankakaupasta Tallinnasta
Huovutus 40 asteessa, onnistui heti ensi yrittämällä!

Nyt on kesäisiä muistoja syksyn ja talven varalle. Leppäkerttutossut piristävät samalla kun lämmittävät! Mulla pyöri lankalaatikossa vaaleanvihreä BC Garnin Lucca-vyyhti, jonka hankin joku vuosi sitten Titityyltä. Langalle ei ollut varsinaista suunnitelmaa silloin, kun sen hankin, ja pitkään tuo saikin odottaa sopivaa suunnitelmaa!

Ohjeessa lankana oli Sandnes Tove, mutta nämä tossut onnistuivat vallan mainiosti Luccastakin, ilman minkäänlaisia muutoksia. Kerrankin tein muuten ohjeen mukaan :) Jännitti kyllä, miten tossuille käy pyykissä, kun ei ne mitkään järin suuret olleet ennen huovutusta. Mutta onneksi villa venyy vähän, ja pystyin kosteana muokkaamaan tossut oman jalan kokoisiksi. Eipä ne edes paljon venytystä tarvinneet.


Leppäkerttu on tosiaan virkattu jostain lankavaraston pikkunöttösistä. Muistin sitten vielä nappivarastojen puiset kukkanapit, jotka passaavat teemaan. Yritin kirjoa pientä leppäkertun polkuakin tossuihin, mutta lanka oli sen verran ohut, että eipä sitä oikein huomaa..

Pohjaan laitoin kokeeksi jarrusukka-ainetta:
Olishan siitä voinut jotkut kivemmatkin kuviot värkätä! Ei tunnu hassummalta yhtään, ja jarruttaa sopivasti parketilla. Arvelin, että tälle sukkastoppari -aineelle on käyttöä lasten sukissa, kun joskus tulee tehtyä lähipiirin lapsille sukkia. En sitten tiedä, miten kestää pesua, katsotaan ja kokeillaan!

Tänään kävin messuilemassa Wanhassa satamassa, ja tyhjin käsin ei tarvinnut kotiin tulla:
Eikä tässä vielä kaikki! Pistin Cascade 220 woolia tilaukseen Lankakauppa Kujeeseen, kun oikeaa väriä ei ollut tarpeeksi. Lankojen alla oleva laatikko ei kyllä ole messuilta, vaan Piirongista, missä poikkesin kotimatkalla. Sinne saa ompelutarvikkeet, nauhat ja pitsit kivasti järjestykseen.

Messuilta tarttui mukaan myös osuvat tiskirätit:


7 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Nätit tossut! Mulla on tämäkin ohje vielä kokeilematta. Pitäs uskaltautua kokeilemaan, mutta huovuttaminen tuntuu liian pelottavalta kokeilulta :D

Anniina kirjoitti...

Tosi suloiset tossut! Leppis ja kukkanappi ovat piste iin päälle. :) Munkin pitäs joskus unohtaa aiemmat epäonnistumiset ja uskaltautua uudestaan konehuovutushommiin.

Maritta kirjoitti...

Hauskat tossut! Kiva idea jouluksi, täytyy laittaa muistiin :D Mä oon kerran laittanut tuota jarrusukka-ainetta, mutta se meni lahjasukkiin niin en tiedä kestosta. Ja ihania messuostoksia sinullakin! Tuo silkbloom on niin ihanan näköistä ja tuntuista! Ja nuo tiskirätit on ihania :D

Outi kirjoitti...

Tess: Kiitos! Jälkijunassa tullaan täälläkin näiden neulemallien suhteen ;D Mulla oli varasuunnitelmana antaa tossut siskolle, jos ne olisivat huopuneet liian pieniksi, siskolla kun on pienempi jalka kuin minulla, vaan nytpä hän jäi tossuitta..

Anniina: Kiitos! Huovutushommat on jänniä, kun ei tiedä lopputulosta, ja eri langat huopuu eri tavalla :) Mutta kannattaa kokeilla!

Maritta: Kiitos! Silkbloom pääsi heti puikoille ja on muuten myös ihanaa kutoa :)
Kiitos myös huivikommentista, huivi on jo ollut käytössä ja olen ihan ihastunut siihen!

Maritta kirjoitti...

Saako uteliaana ja ihaillen kysyä, mitä sä kudot tosta silkbloomista? Mä en keksi mihin raaskisin sen uhrata ja tarvitsisin inspiraatiota... mä niin haluisin sen kanssa puikoille, mutta mulla pyörii vaan huivit päässä :D hmm voishan tosta myssynkin tehdä...

Hety kirjoitti...

Söpöt tossut, jotka muistuttaa ihanasta kesästä! Haluaa kans tollasia tiskirättejä - onneksi ei tarvitse kauan odottaa, kohta on käsityömessut täällä meilläkin :) Neuloin juuri lastensukat lahjaksi ja keksin juuri, kuinka voisin käyttää tuota jarruainetta tehdenkin sillä kuviot sukat pohjaan - kiitos inspiraatiosta!

Outi kirjoitti...

Hety: Kiitos :) Ja ole hyvä vinkistä! Jarruaineesta saa varmasti jonkun muotin avulla kivoja kuvioita sukan/tossunpohjaan. Minä tein ihan vain vapaalla kädellä, joten jälki on sen mukainen, mutta ihan toimivat raidat nuokin ovat.