sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Sydämellistä sisustusta

Täällä on nautittu aurinkoisesta kevätsäästä, hiihtolenkillä tietysti! Johan näitä pakkasia olikin pitkä putki. No, pakkasella on aikaa tehdä sisähommia, ja niinpä otin ompelukoneen esiin ja surauttelin nopean sisustusjutun.
Kaikki lähti tuosta virkatusta sydämestä, jonka sain ystäväni viime kesäisistä häistä mukaan. Hääjuhlissa kattaukseen kuului ystäväni mummun virkkaamat sydämet, joihin oli kiinnitetty nimilappu, ja sydämen sai jokainen ottaa mukaansa. Minulla oli pellavakangasta kangasvarastoissa ja siihen sopiva ylimääräinen puuvillapellavainen keittiöpyyhe, joista sitten ompelin korin. Sydämeen pujotin vielä ruskean satiininauhanpätkän koristeeksi.Kori sopii keittiön avohyllyyn juuri sopivasti, ja sinne saa sitten heitellä kaiken sälän, mitä aina kertyy pöydännurkille. Eli tämä on oivallinen jemmakori! Tosin tässä on nyt vielä sellainen ongelma, että tämä on vähän lörppä, kun minulla ei ollut tukikangasta tarpeeksi, että olisin sitä laittanut tueksi. Ehkä kehittelen jonkun pahvikehikon sisälle pitämään korin kuosissaan. Tai ehkä se pysyy pystyssä kun sen täyttää sillä sälällä!Ja koskapa miellän tuon virkatun liinan pitsiksi, niin osallistun tällä myös tämänkertaiseen MaMa-haasteeseen, missä teemana oli pitsi. Tämä oli aikomuksenani tehdä jo edelliseen haasteeseen, minkä teemana oli sydän, mutta jotenkin en ehtinyt ompelukoneen ääreen haasteen aikana!

Arjen askareita helpottamaan tekaisin täältä napatun idean virittämänä tällaisen kortin tiskikoneen kylkeen:

Ja vielä lopuksi vilaus, mitä puikoilla on pyörinyt jo tovin.
Loppukiri olisi nyt paikallaan, kun nämä viime syksyisten käsityömessujen langat olisi tarkoitus saada kudottua ennen ensi viikonlopun käsityömessuja! Lanka on Cascade 220, ja on kyllä miellyttävää kudottavaa.

8 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Hei, kiitos osallistumisestasi!:) Todella kaunis säilytysastia. Pitsinen sydän on mieletön. Melkein alkoi hirvittämään, että onkohan kaikki häävieraat edes tajunneet arvostaa mummon tekemää työtä!

Tiskikoneen laput on myös järki-idea. Voisin harkita itsellekin, ellen olisi takuuvarma, että meillä ei kukaan kuitenkaan muistaisi laittaa oikeaa tietoa tiskikoneen kanteen...

Maritta kirjoitti...

Kori on upea, että mä tykkään näistä pitsikoristeista. Toivottavasti löytyy ratkaisu tuohon lörpähtämiseen :D Ja upeaa neuletta tulossa :D

Outi kirjoitti...

Leena: Kiitos! Pitsisydän oli kyllä hieno muisto meille häävieraille, ja kun vielä ajattelee, että ystäväni mummu oli niitä ahkeroinut yli 100! Toivon todella, että kaikki vieraat tajusivat edes ottaa liinan mukaansa.

Tiskikoneen kyltti on nyt kokeilussa, ja saapa nähdä miten ahkerasti sitä meillä muistetaan käyttää!

Maritta: Kiitos :) Tykkään kans pitsikoristuksista, ja monenlaisia ideoita pyörii nytkin mielessäni, pitsiliinoja ja -nauhaa kun on tullut kerättyä! Mutta ehkä tässä pitää yrittää pitää malttia, ettei mene liian rimssuiseksi ;)

Tintin kirjoitti...

Ihana tuo säilytyskori.
Se varmaan pysyy täytenä kuosissaan ilman mitään ylimääräisiä tukia.

Outi kirjoitti...

Tintin: Kiitos :) Eiköhän kori tosiaan pystyssä pysy, kun saan tarpeeksi tavaraa sisään!

Eija kirjoitti...

Kiva kori, ja ihana sydän.

Outi kirjoitti...

Eija: Kiitos :)

Hety kirjoitti...

Tosi kiva säilytyskori! Tyttärellä on pari vastaavaa hyllyllään samassa tarkoituksessa eli kaikenlaisen sälän jemmaamista varten ja toimivat hyvin - pysyen pystyssä juuri sen sälän voimin :) Voisinkin ommella pari lisää kodinhoitohuoneeseen ja keittiöön - kiitos jälleen inspiraatiosta!