sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Juhlahumua

Ystäväni häät olivat pari viikkoa sitten, ja sain viime hetken idean tehdä uuden yläosan mekon kaveriksi. Olishan noita vanhojakin vaatteita löytynyt, mutku piti saada kivemman värinen...! Kuvia sain hiljattain toiselta ystävältäni, ja bongasin otoksista tänne ne, missä boleroa vilahtaa edes vähän. Leikkelin sitten muut raakasti pois kuvista!Ohje: Moda 2/2009, nro 45 Naisen pikkubolero
Lanka: Katia Brisa, vajaa 200 g
Puikot: 3 mm
Kiinnityksessä iso hakaneula, kun kietaisunaruja en ehtinyt kutoa!Ohjeen lanka oli paljon paksumpi, joten jouduin taas säätämään silmukkamäärän kanssa. Neule kudottiin ylhäältä alas, en ollutkaan aiemmin kutonut tällä tekniikalla. Se vähän kostautui, kun en osannut ajatella kauluksen muotoiluja vaan tein samalla tavalla kuin ohjeessa. Olisi voinut alkaa leventämään jo vähän aikaisemmin, kun hieman antava kaula-aukkohan tuosta kehkeytyi!

Alkuperäinen tarkoitus oli tehdä pikkusen pidemmät hihat, mutta aika tosiaan oli kortilla, ja säätiedotukset lupailivat hääpäivälle hyvää säätä, niin jätin suosiolla hihat lyhyiksi. Voisin joku kerta jatkaa niitä, sillä lankaa jäi. Ja ne kiinnitysnarut on tarkoitus kyllä kutoa myöhemmin.Kiva jakku tuosta tuli kyllä, ja väri piristi mustaa mekkoani. Vähän alkoi ilta viiletä, kuten kuvasta näkyy!

Juhannus on nyt juhlittu ja tanssittu ihan koti-Helsingissä, ja hauskaa oli! Nyt pitäisi jaksaa pari viikkoa puurtaa, kunnes pääsee kesälomalle. Käsityörintamalla on seuraavaksi luvassa ompeluksia, mutta värimaailma jatkuu samana.

3 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Kaunis bolero! Tuo väri on kyllä ihana! Sopii sulle tosi hyvin :D

Täytyy kokeilla tuota hihojen neulomistekniikkaa, kunhan kyh on ohi ja aikaa säätämiselle on rajattomasti.

Hety kirjoitti...

Herkullisen värinen bolero! Sopii sulle hyvin ja piristää mekon kesäisen juhlavaksi.

Outi kirjoitti...

maritta: Kiitos! Toivottavasti väri pysyy muodissa :)

Mun selostus siitä hihankutomistekniikasta oli ehkä hieman sekava.. Siihen löytyy myös googlaamalla vinkkejä, suomeksi ja englanniksi (hakusanaksi jotain hiha, lyhennetyt kerrokset/sleeve, short-row). Mutta kannattaa kokeilla kyllä! Tsemppiä kyhäilyihin!

Hety: Kiitos! Tosiaan, musta mekko kaipasi vähän piristystä kesäiseen tilaisuuteen :) Ja langan kiilto tekee boleroon juhlavuutta.