sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Fanipipo pienelle

"Kun Kärpät pelaa, niin tolpissa soi..."!
Serkkuni sai tyttären ihan hiljattain, ja olin jo varautunut hyvissä ajoin uuden tulokkaan lahjaan. Kärppäpipohan se pitää olla, tulevalle oululaiselle! Serkkuni on ollut Kärppä-fani lapsesta saakka, ja muistaakseni pelannutkin junnuna Kärpissä, joten siitä se idea sitten lähti. En tiennyt etukäteen, onko tulossa tyttö vai poika, mutta päätin tehdä pipon joka tapauksessa.

Mutta helpolla en päässyt, kun logoa ei löytynyt googlettamallakaan ruutupiirroksena. Joten ei muuta kuin itse taiteilemaan kuvio ruutupaperille. Eihän tuo ihan kärpältä näytä, mutta värit on ainakin kohdillaan!
Ohje: Moda 1/2007, malli 57
Koko: 56 cm
Lanka: Le fibre nobili by Filatura cervinia, ja kärppälogossa ja tupsussa 7-veljes-jämiä
Puikot: 3,5 mm


Samanlaisen myssyn tein aiemmin ystäväni tyttärelle, ja vieläpä samasta langasta, tosin eri värisenä. Tähän kärppäpipoon tein vain erilaisen kiinnityksen: kudoin nauhat kolmen silmukan i-cordina.

Ja taas mallina toimi uskollinen (vaikkakin hieman laiskanlötkeä) koiraystäväni!

Näytänpä tässä samalla, mitä muuta näpertelyä on tullut tehtyä, tosin ei niin onnistuneesti. Tein villapaidan jämäpaloista kehyskukkaron, ja koska en ole aiemmin kehyskukkaroita tehnyt, ei lopputulos ole hääppöinen.
Villapaidasta on aiemmin tehty siskolle setti, ja paidasta oli vielä pieniä paloja jäljellä. Siitä sitten värkkäilin kukkaron, ja vuoreen pistin puuvillakangasta. Katsotaan, onko tästä käyttöön, hieman muotopuoli se on, vaikka ei ehkä niin selvästi kuvasta näe. Ehkä peruspuuvillasta saisi helpommin toimivan kukkaron aikaiseksi!

Yksi joululahjatilaus tuli tässä myös, ja sitä pitäisi nyt alkaa suunnittelemaan ja työstämään. Siskonihan sai joululahjaksi lahjakortin neuleeseen tai ompelukseen, ja hän päätyi tilaamaan Sylvin...

5 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Siinä onkin kunnolla neulomista tuossa sylvissä :D Minä onneksi rajasin lahjakortit asusteisiin.

Mutta pipo on hieno, logo vaan on hieman väärä näillä silmillä katsottuna :D Mutta hieno tuli, varmasti ilahduttaa lapsen vanhempia :D

Ja mun mielestä tuo kukkaro on äärettömän söpö! Ihailtavaa uusiokäyttöä vanhalle villapaidalle!

Ellimelli kirjoitti...

Sisko teki kyllä hyvän valinnan, Sylvi on ihana. Mutta onhan siinä tekemistä.

Tykkään tuosta neuloskukkarosta.

Outi kirjoitti...

Maritta: Niin, mietin kyllä että voi pyhä Sylvi, mitä olen luvannut :) Olen kyllä halunnut kutoa takin ja mielelläni siskolle sen teen.
Kiitos pipo- ja kukkarokehuista!

Ellimelli: Onhan tuossa Sylvissä varmasti haastetta kerrakseen, mutta onneksi ei ole mikään kiire kutoa!
Kiitos kukkarokommentista!

Hety kirjoitti...

Tosi hieno! Ihan mieletön tuo Kärppäpipo!!

Outi kirjoitti...

Hety: Kiitos :) Hyvä että oululaisen silmää miellyttää Kärppäpipo!