tiistai 28. joulukuuta 2010

Joulupaketeista paljastunutta, osa 1

Kinkkua, poroa, laatikoita, suklaata ynnä muuta on nyt nautiskeltu siihen malliin, että vois jatkossa pärjätä vähän vähemmälläkin ruualla :) Vaan mukavaa on tämä lomailu pohjoisessa, vaikka täällä pakkasia piteleekin!

Joulupaketeista paljastui kaikkea kivaa kaikille! Ja vielä oli jokunen paketti allekirjoittaneen käsialaa.

Äitille kudoin Jämälanka-kirjan Sakura-villahousujen innoittamana työmatkapyöräilyä varten (ja miksei muutakin ulkoilua varten) lyhyet raitavillikset.




Kuvassa äiti kokeilee samalla toista saamaansa joululahjaa eli ulkoilukerrastoa.



Malli/inspis: Jämälanka-kirjan Sakura-villahousut ja Neulekirjan Milli-molli-housut (tosin Neulekirjan ohjeesta ei paljon ehtinyt jäädä mieleeni, kun jouduin jo kirjan palauttamaan kirjastoon!)
Koko: äitille sopiva (ja tarkoituksella myös mulle, jos äiti ei olis tykännyt)
Langat: erinäisiä sukkalankoja laatikon pohjalta, mm. Novita Tico Tico, Mokkasukkaa sävyissä Virginia ja Muonio, Punta yarns Merisock, Dropsin alpakkaa ruskeana ja harmaana
Puikot: 2,75 mm vyötärönauha ja lahkeensuut, 3 mm muuten
Napit: kirppiskamaa omista varastoista
Vyötärössä kuminauha

Minä kun en suosi saumoja ja niiden ompelua, niin tein nämäkin saumattomana. Aloitin ylhäältä vyötärönauhasta,
ja käytin ekaa kertaa provisional cast on -luomistapaa, joka oli hieman työläs, mutta erittäin kätevä siinä vaiheessa, kun vyötärönauha taitettiin kahtia ja yhdistettiin. Koska langat olivat ohuempia kuin Sakura-housujen ohjeessa, jouduin laskemaan silmukkamäärän uusiksi, ja loin sitten vähän liikaa silmukoita. Huomasin tämän vasta kun olin taittanut vyötärönauhan ja ehtinyt kutoa housuosuuttakin ehkä noin sentin verran, joten tein pikaratkaisun, ja jätin vyötärönauhan purkamatta, päättelin siitä vain tarvittavan silmukkamäärän pois, jatkoin housuosan kutomista, ja sitten lopuksi ompelin vyötärönauhan koneella kiinni ja leikkasin liiat pois.

Säädin vähän myös haarakiilan levennyksiä, ja ihan hyvin onnistui, housut istuvat ja ovat sopivat. Lahkeensuihin tein muutaman kerroksen joustinta ja päättelin taas uudella tekniikalla, Picot bind off:illa. Laitoin lahkeensuihin myös kierrokset ohutta kumilankaa, kun reunus olisi jäänyt ikävästi rullalle. Toiseen lahkeeseen virkkasin koristeeksi myös kolme pientä kukkasta. Ja etumuksessa on ohjeen mukaisesti valenappilista.




Äiti tykkäsi villiksistä, joten mun pitää alkaa keräämään sukkalangan jämiä lisää, että saan itselle joskus omat!

Mökille tein piirakkavuokakellon, vähän samanlaisen kuin itselleni aiemmin. Napit ja vuoka on molemmat kirppikseltä, kellonkoneisto on uusi. Ihan kivastihan tuo passaa mökin hirsiseinällekin!




Siskon lahjasta kerron myöhemmin, kun palailen kotimaisemiin ja omalle koneelle. Jatkan vielä pari päivää lomailua täällä pohjoisessa, ja kohta on ohjelmassa rieskantekoa leivinuunissa! Saa nähdä kuinka onnistuu :)

10 kommenttia:

Ellimelli kirjoitti...

Ihanat villikset! Olen tänä vuonna panostanut erityisesti lämpimään talvivarustukseen (ja todentotta, olen nauttinut talvesta enemmän kuin moneen vuoteen) ja nämä sopisivat siihen täydennykseksi erinomaisesti.

Romulus kirjoitti...

Nätit villahousut! Olen haaveillut tuommoisista just pyöräilymatkoja varten. Talvella noin kerraston päälle ja syksyllä ja keväällä hameen alle fillarimatkoja varten. Osaiskohan sitä itsekin tuommoiset kutaista...?

hillanen kirjoitti...

Mie tarviin ehdottomasti villahousut. Tää näyttää nyt vahvasti siltä ;) Ihanat!

Maritta kirjoitti...

Vitsi mikä idea ja toteutus! On kyllä hienot! Noissa lienee aika työ jos ihan täyspitkät aikoo neuloa :D mutta hienosti kulunee jämälangat pois.

-maria- kirjoitti...

Hienot pöksyt!

Outi kirjoitti...

Ellimelli: Kiitos! Lämpimät talvivarusteet taitaa olla tänä talvena aika hitti :)

Romulus: Kiitos! Mulla tuli kans mieleen, että nämä olis hauskat hameen alla! Ja kyllä nämä housut on ihan suht helppo toteuttaa, raidat pitää mielenkiinnon yllä ja kutominen etenee ihan huomaamatta :)

Hillanen: Kiitos! Ja ei muuta ku villahousuja puikoille!

Maritta: Kiitos! Heh, täyspitkät raitapökät olis komeat :) Vaan olis tosiaan vähän hommaa, ja päättelemistä, jos tekee jämistä ja raidoittaen...

-maria-: Kiitos :)

Fannyliina kirjoitti...

Ihana idea jämälangoille! Villiksethän on suorastaan söpöt :)

Outi kirjoitti...

Fannyliina: Kiitos, on tosiaan yks hyvä keino päästä jämälangoista tämäkin!

Anonyymi kirjoitti...

IHANAT! siis nuo pöksyt. mulla on ihan tylsät mutta älyn hyvät ruskovillan vastaavanlaiset pöksyt. eikä selluliittiä palele!
T: Satu

nätti rätti kirjoitti...

Tollasia villapöksyjä mä olen sitten ihaillut monissa blogeissa, voi vitsi! Pitäisköhän tehdä vielä itsellenikin. Jos ne olisi vaikka valmiit kesään mennessä, niin voisihan niihin pukeutuneena viileänä kesäiltana istuskella vaikka mökkilaiturilla ja vedellä vapaongella särkiä ylös---