maanantai 21. kesäkuuta 2010

Kello käy, kello käy...

Vanha keittiönkelloni lopetti toimintansa kokonaan, eikä patterin vaihtokaan auttanut. Aika jännä, kun silti tuli aina vaistomaisesti vilkuiltua kelloa, vaikka sitä ei siellä toviin ollutkaan! Keittiö vaati kellon, ja ei muuta kuin tuunaustupa pystyyn :)Sain viime syksynä kaksi alumiinista piirakkavuokaa
mummilta tuliaisena, ne olivat jo aikansa mummin keittiössä palvelleet. Idea kellosta lähti jo silloin, ja törmäsin vastaaviin alumiinivuokakierrätysideoihin eri yhteyksissä. Kelloidea jalostui myöhemmin, kun sain äitiltä nipun vanhoja pitsiliinoja. Siellä joukossa oli tämä mummin virkkaama neliön mallinen pikkuliina, ja se passasi just sopivasti piirakkavuokan keskelle.
Decoupace-lakka tuli taas tarpeeseen, sillä sain pitsiliinan kiinnitettyä vuokaan. Kellokoneiston kanssa taistelin tovin jos toisenkin, kun paketin mukana ei ollut mitään ohjeita, enkä muistanut askarteluliikkeen myyjältä kysellä neuvoja. No, sain sen asennettua ihan oikein. Viisareita piti lyhentää, mutta se onnistui saksilla.Nyt mulla on keittiössä keittöaiheinen kello, ja se jopa toimii, ihan moitteettomasti! Itse askarteluprojektiin ei mennyt kovinkaan kauan aikaa, mutta idean jalostuminen, askarteluun ryhtyminen ja viimein kellokoneiston asentaminen veivät kummasti aikaa.


5 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Upea! Ja tyylikäs! Mistä saatkaan näitä ideoita?

maritta kirjoitti...

Aivan ihana kello! Todella kiva idea, kruunaa kyllä keittiön!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno. Ja pitsiliina sopii sävyiltään hyvin piirakkavuokaan!

Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Onpa hyvä kello, mökillekin voisi sen tapaisen sinulta tilata
äiti

Outi kirjoitti...

Hety: Kiitos :) Ideoita jää mieleen eri puolilta, vähän vastaaviin kelloihin taisin törmätä kerran käsityömessuilla. Ja yksi viimeisin ideapankkini on kirja "Anna hyvän kiertää", joka on täynnä kierrätysaskarteluvinkkejä!

Maritta: Kiitos! Kyllähän keittiössä kello tarvitaan, ja mielellään kivannäköinen :)

Tiina: Kiitos! Tosiaan pitsiliinapinossa oli tämä yksi, joka väriltään passasi just vuoan väriin. Muut saamani liinat saattavat käydä värjäyskäsittelyssä ennen kuin päätyvät johonkin tuunaukseen.

Äiti: Kiitos, vai että mökille samanlainen.. Katotaan, saattaapa tuo järjestyä!