keskiviikko 4. elokuuta 2010

Ompeluksia ja puuhasteluja

Vähissä on olleet valmistuneet käsityöt nyt kesällä, mutta jotain on koko ajan kuitenkin tekeillä. Ja hiljaa hyvä tulee, eikö vaan! Ompelujuttuja olen tehnyt, ja olen tässä pannut merkille sen, että kun en hoppuile ompeluksissa (=ompele monta tuntia putkeen), sekä minä että kone toimimme paljon sujuvammin yksiin. Ja väliaikoina on sitten kiva käydä vaikka uimassa tai muuten nauttia kesästä ja lomasta!

Työn alla oli taas kerran vanhasta uutta.Löysin kierrätyskeskuksen vaateosastolta valtavankokoisen vaaleanpunaisen miestenpaidan, ja siinä oli riittävästi materiaalia yöhousuiksi. Ne on päässeet jo käyttöön, siksi on pientä ryppyä havaittavissa. Ja on muuten kivat kesäyöhousut, sopivan ohkaista materiaalia tuo miestenpaita siis. Polvihousujen kaava löytyi Jokatyypin kaavakirjasta, malli nro 1 ja sovellus 3 "mamelukit" (hmm, mitä ne on?). Pitsiä lahkeissa omista varastoista ja taskussa pieni Ihaa-aasi.
Ruskea pitsisomisteinen tyyny sängyn päälle on odottanut valmistumistaan jo pitkään. Näköjään pientä saamattomuutta havaittavissa, kun yksinkertainen ja nopsa työ odotutti valmistumistaan... Kangas on Linumin mallistoa, samaa sarjaa mulla on makkarissa verhot ja toinen tyyny. Pitsiliinan löysin joskus keväällä Valtterin kirppikseltä.Liinan ompelin ihan reiluin pistoin ompelukoneella ja jänskäsin, tuleeko kurttuja, mutta hyvinhän se asettui. Laitoin nappikiinnityksen, niin tyynynpäällisen voi vaihtaa helposti, kun sisustusvimma taas iskee!

Sisustukseen painottuu myös tämä viimeisimpänä valmistunut. Tein uuden taulun olkkariin, kun sekin homma oli jo jonkun aikaa odottanut.
Kangas on Vallilan uutta mallistoa, nimeltään "Bulevardi". Oli kovin suosittu kangas, kun sitä ei Stockmannilta saanut varauksesta huolimatta. Kodin ykkösestä sen sitten vahingossa löysin (toukokuussa jo). Pingotin kankaan taideliikkeestä hankkimaan puukehikkoon niittipyssyllä paukutellen. Taululla on kokoa 140 cm x 90 cm. Vielä pitää asetella sitä hieman korkeammalle ja olkkarin uusi ilme on valmis.

Nyt on viimeinen lomapäivä kääntymässä iltaan. Älyttömän nopeasti loma menikin, mutta onneksi viikonloppu tulee pian ja saa taas nukkua pitkään!

7 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Söpöt pöksyt ja nätti tyyny!

Tuolla tavalla olisikin kiva tehdä itselle taulu. Saamattomuus taitaa tulla sillekin asialle esteeksi :D

Henry kirjoitti...

Moi,

Ensimmäinen Bulevardista bongattu taulu! Siisti!

Saisko kuvaa käyttää lähdemainintaa vastaan meidän blogissa? Me kerätään kankaistamme tehtyjä töitä blogiimme (ks url-osoite) inspiraatioksi.

Ps, Bulevardista tulee syksyn mallistoon uusi punertava väri -kaksi edellistä jatkaa mallistossa :)

Terv Henry

Maritta kirjoitti...

Tosi suloiset pöksyt ja tuo tyyny on ihana! Mä oon ihastellut noita pitsiliinajuttuja jo jonkin aikaa, aivan ihania! Ja tuo taulu on kyllä tosi hieno!

Outi kirjoitti...

Tess: Kiitos!
Saamattomuus tosiaan vaivaa ainakin mulla tällaisissa yksinkertaisimmissa töissä, pitää vissiin olla pitsiä ja palmikoita niin valmista tulee huomaamatta :)

Henry: Kiitos!
Toki saatte kuvaani käyttää, olen ihan otettu tästä huomiosta :) Pitääkin seurailla blogianne.
Ja mielenkiinnolla odotan, millainen on Bulevardi punaisen sävyissä, punainen on yksi suosikkiväreistäni!

Maritta: Kiitos! Olen myös saanut pitsikuumeen, kun olen bongaillut erilaisia toteutuksia blogeista ja muualta :)

Taulukangas on kyllä mainio, ja siinä riittää yksityiskohtia. Olen yrittänyt pähkäillä, mistä kohtaa Bulevardia nämä talot löytyvät!

Anniina kirjoitti...

Suloiset mamelukit, ihastuttava tyyny ja komia taulu. Vanhoja postauksiasi selaillessa alkoivat kädet syyhytä neulottavaa...sieltä se syksy saapuu! :)

Outi kirjoitti...

Anniina: Kiitos :) Näinhän se on, että syksyn lähestyessä tuntuu kutomiseen ja muuhunkin puuhasteluun tulevan enempi intoa. Mutta vielä kyllä sinnittelen kesässä noin muuten!

Anonyymi kirjoitti...

Siisti tuli tuosta taulusta! Nyt vasta muistin käydä kurkkaamassa. HeMan kotona on muuten samanlaiset verhot, en oo aikasemmin tajunnu, mutta viimeksi kun kävin niin bongasin.
I-Sisko