tiistai 17. elokuuta 2010

Löytöjä ja arkistojen aarteita

Neuletakin tekele on viipynyt puikoilla jotenkin ihmeen kauan, eikä ole siis mitään valmista näytettäväksi. Olen aloittanut neuleen joskus ennen kesälomaa, mutta tässä on ollut muita välihommia ja lomailua, mitkä ovat hidastaneet etenemistä. Ensimmäistä hihaa olen jo aloittanut, joten eiköhän se tässä valmistu! Olen asettanut tavoitteeksi saada neuleen valmiiksi muutaman viikon päästä olevalle keikalle, kun menen katsomaan Huvilateltalle Anna Puuta ja Chisua.

Mutta esittelenpä tässä sitten löytöjä ja aarteita, ja aloitan tuoreimmista löydöistä! Tässä on väri-ilottelua kerrakseen:

Poikkesin työmatkalla Viikin Prismassa, jossa on myös Marimekon pikkuliike, tai nyt se vetelee viimeisiään. Siellä oli loppuunmyynti ja palakoreissa oli mallikangaskappaleita halvalla. Ja minähän syöksyin penkomaan! Nämä raikkaat kankaanpalaset sieltä valkkasin: kolme oikeanpuoleista on kapeita (n. 20 cm) suikaleita ja vasemmanpuoleinen on sellanen puolikkaan kankaan levyinen (n. 70 cm) ja oliskohan reilu metri mittaa kaikilla. Näistä voisi värkkäillä vaikka pussukoita ja nyssäköitä, ja isosta kankaasta saattaisi tulla kiva kesälaukku. Tietysti jotain lasten asusteiden kokoista näistä kyllä saisi. Pitää pistää mietintämyssyyn hautumaan! En tiedä muiden kankaiden nimeä kuin tuon vaaleanpunakukkaisen, se on Keisarinna.

Sitten vähän retroaarteistoa. Sain kesälomareissulla äitiltä mukaan kangasta ja koristuksia.
Kangas on ommeltu kappaverhoksi, mutta en muista että se olisi meillä minun lapsuudessani missään huoneessa ollut. Tai voi olla, että oli silloin, kun olin tosi pieni! Kangas on hyväkuntoista puuvillaa, ja mietin, että siitä saisi vaikkapa hameen, mutta voisi kyllä kehitellä jotain muutakin.. Ideoita?? Kangasta on reilusti parin puolihameen verran, mutta tarkkoja mittoja en ole ottanut. Aika retrovärinenhän tuo on, enkä tiedä, kehtaanko kulkea tuossa kuosissa julkisesti! Voisi toki yhdistää mustaa tai valkoista niin saisi toista ilmettä. Kankaan päällä olevat kukkakoristeet ovat sitten meidän kastemekon koristeita! Äiti teki mekon alun perin serkulleni vuonna 1970, ja mekko on ollut meillä neljällä serkuksella ja kahden serkun lapsilla. Ja nämä kukat löytyivät äidin varastoista, näköjään olivat jääneet käyttämättä, joten otin ne talteen.

Ai niin, tekaisin tuossa välipalatyönä hamppurätin, kun muistin lankojen olemassaolon:
Lanka löytyi keväällä Tallinnasta ja sitä oli yhteensä 50 g. Kumpaakin väriä jäi muutama metri käyttämättä. Rätin malli on Ballband dishcloth. Hamppu vaikuttaa ihan toimivalta rättilangalta, hyvin pyyhkii!

Nyt sitten sen neuletakin pariin, mars!

2 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Ihania kankaita! Haikeana katselen näitä kangas- ja ompelupostauksia, kun itsekin haluttaisi säätää tuon ompelukoneen kanssa, mutta aika vaan ei riitä. Ja tuntuu että tilaakaan tuolle koneelle ei ole, kun keittiön pöydällä se on sitten aina tiellä.

Outi kirjoitti...

Maritta: Kiitos, olen kyllä innoissani kangaslöydöistäni! Onhan se ompelu tilaa ja aikaa vievää hommaa. Minulla on makkarissa tilaa ompelupisteelle, ja siellä ompelukone ja saumuri ovat hyllyssä aina valmiina käyttöön. Ja kun itsekseni olen, ei tarvi keskeneräisiä ompeluksia raivata mihinkään. Viime aikoina on myös riittänyt innostusta touhuta ompelujuttuja :)