perjantai 6. kesäkuuta 2014

Mekkoja helteeseen

Ompelin tyttärelle pari kesäistä mekkoa. Nyt niitä onkin kiva pitää, kun käyttäjä ei kompastu helmoihin vaan kohta jo juoksee helmat paukkuen! Ja kesämekoille on näillä keleillä ollut käyttöäkin jo, molemmat pesusta tulleina kuvattu.
Tämä mekko oli alunperin valkoinen tyynyliina. Olin jo aikaa sitten värjännyt sen punaiseksi ja ajatus oli jo tuolloin, että päätyy joskus mekoksi. 

Tyynyliinan reunassa toisella puolella oli kirjailu, jonka halusin mekon helmaan. Kirjailu on siis etukappaleella, takakappaleen helma on vain käännetty. Leikkasin mekon ihan summittain, pientä ohjeistusta löytyi täältäKaula-aukkoon on taitettu nauhakujat, ja leikkasin tyynyliinan lopusta vinokaitaletta nauhoiksi, jotka solmitaan rusetille olkapäille. 


 

Toinen mekko on viimeisimmästä Ottobresta (3/2014), omilla kuviokokeiluilla höystettynä.
 Ihastuin malliin, etenkin hihalipat on hauska yksityiskohta. Mekko näyttää kuvassa lyhyeltä ja leveältä, mutta on se oikein passeli käyttäjälleen!
Hienoja applikaatioita olen nähnyt monissa blogeissa, mutta ehdoton ykkönen on Mutturalla-blogi, ja etenkin nämä Riimikissa-toteutukset ihastuttivat. Halusin kokeilla itsekin jotain applikointijuttua tyttären vaatteeseen, mutta koska en osaa piirtää mitään kivoja kuvioita, käytin valmista. Tämä hiiri ilmapalloineen on peräisin 80-luvun Suuri käsityölehden silityskuva-arkilta, joka on pyörinyt matkassani jostain syystä! Kumpuileva maasto helmaan lähti siitä, että yksiväristä vaaleanpunaista ei ollut tarpeeksi mekkoon, joten lisäsin helmaan vähän samansävyistä maisemaksi hiirelle.

Applikointien tikkaukset on tehty suoralla ompeleella, mutta kovin suoraanhan ne eivät mene. Vaan eipä se kauempaa katsottuna käy ilmi!
 Nyt vain nautitaan alkukesän auringosta!

6 kommenttia:

Minna S kirjoitti...

Ihanat mekot! Ekassa on tosi kaunis kirjailu, ihana väri ja ihanan simppeli malli. Tokassa on hienot yksityiskohdat ja herkulliset värit siinäkin! :)

Heidi kirjoitti...

Aivan mahdottoman suloisia! Etenkin hiirulainen vetoaa minuun kovasti :) .

Outi kirjoitti...

Minna S: Kiitos :) Tuo tyynyliinasta mekoksi -tuunaus on kyllä yksinkertainen!

Heidi: Kiitos :)

Blog27999 kirjoitti...

Did you realize there's a 12 word phrase you can communicate to your crush... that will trigger intense feelings of love and instinctual appeal to you buried inside his chest?

That's because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, look after and care for you with his entire heart...

=====> 12 Words That Trigger A Man's Desire Impulse

This instinct is so built-in to a man's mind that it will drive him to work harder than before to make your relationship the best part of both of your lives.

Matter-of-fact, triggering this powerful instinct is so mandatory to getting the best possible relationship with your man that the moment you send your man one of these "Secret Signals"...

...You will instantly notice him expose his mind and heart for you in such a way he's never expressed before and he'll see you as the one and only woman in the world who has ever truly appealed to him.

Blogger kirjoitti...

Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

Over 160 thousand women and men are losing weight with a simple and SECRET "water hack" to drop 2lbs each and every night in their sleep.

It is scientific and it works all the time.

Here's how to do it yourself:

1) Go get a glass and fill it up half full

2) Proceed to use this weight loss hack

so you'll be 2lbs thinner the very next day!

Shafira Aulia kirjoitti...

"Thank you for nice information
Please visit our website unimuda and uhamka"