lauantai 10. joulukuuta 2011

Jouluaskartelutalkoot

Pidimme ystäväni kanssa jouluaskartelutalkoot viime lauantaina. Mukana oli myös ystäväni 3-vuotias tytär. Ohjelmassa oli lähinnä joulukorttien tekoa. Oli kyllä mukavaa ja tehokasta askarrella porukalla, ja rupatella siinä samalla kuulumisia! Ja tietysti kahviteltiin välillä! 

Tässä kolmivuotiaan tyylinäytettä, kuinka kultaiset kynttilät liimataan tarkasti korttipohjalle:
Ja lopputulos on hieno. Kynttilät on tytön itse leikkelemät ja liekit äitinsä avustuksella tehdyt. Tämä kultapaperi löytyi askartelutarvikkeistani ja on ikivanhaa, tulipahan käyttöön vihdoinkin!


 


Innostuneimpia askartelijoita olimme ehkä kuitenkin minä ja ystäväni, pienellä askartelijalla ei tällä kertaa innostusta riittänyt kovin moneen korttiin. Leikit ja pelit houkuttelivat enempi! 


Komean korttikasan saimme aikaiseksi illan aikana: 


Korttien lisäksi minä askartelin tähtikoristeita vanhan kirjan sivuista.
Näin näitä tähtiä viime joulun alla eri blogeissa ja pistin ohjelinkin talteen. Kirjansivuista tehtynä tämä on mielestäni sopivan pelkistetty koriste. Tein kahdenkokoisia tähtiä, jotka liimasin peräkkäin niininauhaan, ja narun päähän laitoin puuhelmen. Mietin kyllä ensin, mihin ihmeeseen tällaisen tähtinauhan ripustan, mutta olkkarin ikkunalla verhon vieressä oli aika passeli paikka. Laitoin tähtinauhan siis verhonipsusta roikkumaan.


Tässä vielä säähän liittyen tähtikuvat. Kuvasin tähtikoristetta kahtena päivänä tuossa viikolla, ja kuvien oton jälkeen huomasin, että taustassahan on eroa! Lunta (räntää...) sateli yhtenä yönä sen verran, että maa oli hetken valkoisena. Valkoinen maa pysyi ehkä päivän.

 

9 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Kivoja! Tykkään erityisesti tähdistä ja noista korteista, joissa on lehteä/vanhaa kirjaa hyödynnetty.

Askarteluapina kirjoitti...

Kivoja kortteja! ja kiitos táhtilinkistá, táytynee kokeilla.

Outi kirjoitti...

-maria-: Kiitos! Noissa mainitsemissasi korteissa käytin muuten Tiimarin sivuilta löytyvää tulostettavaa arkkia, siinä on hyvää joulua useilla kielillä. Jouluntoivotukset on leikottu sitten vanhoista Kotiliesistä.

Askarteluapina: Kiitos, ja ole hyvä :) Tähdet on helppo taitella ja niihin voi käyttää monenlaisia papereita. Meinasin käyttää tapetinpalasta, mutta keksin sitten nämä kirjansivut.

Maritta kirjoitti...

Meidänkin 3-vuotias on innokas askartelija mutta ohjausta ei saisi antaa yhtään :D Meidän täytyykin askarrella tuollainen tähtikoriste, aivan mahti idea :D

Outi kirjoitti...

Maritta: vissiin pitäis lasten luovuuden antaa lentää, eikä rajoittaa mitenkään :) Mutta niin, voihan sitä välillä askarrella ohjeidenkin mukaan, ja tykkään kyllä tästä tähtikoristeesta, ohjeet myös on selkeät!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hienosta kortista jonka Posti toi viikolla :)

Tiina

Outi kirjoitti...

Tiina: olkaapa hyvät vain! Onpas ollut posti nopea tällä kertaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Outi kortista, kolahti postiluukusta tänään päivää piristämään.

- Jossu

Outi kirjoitti...

Jossu: kiva kun on ehtinyt sinnekin, olkaa hyvät vain!