maanantai 29. maaliskuuta 2010

Pilkkusukat ja pikkusukat

Nyt lankahamstereihin osallistuessa olen saanut jonkin verran lankavarastojeni jämänöttösiä ja paikkaansa etsiviä korkkaamattomia keriä kudottua. Silti noita lankakeriä pyörii nurkissa ihan tarpeeksi! Pieniin neulomuksiin saa kyllä kivasti kulutettua keränloppuja, ja yhden jämätyön kohteeksi joutuikin (tai pääsi!) ystäväni pian kaksivuotias tytär.


Omista sukista oli jäänyt lankaa sen verran, että sain tällaiset pilkkusukkaset tehtyä. Lankaa jäi silti varmaan saman verran mitä näihin meni, voisin vaikkapa tehdä samaa värimaailmaa olevat lapaset vielä.


Malli: perussukka lapsen koossa; silmukoita varressa 54 ja terässä 52; tiimalasikantapää
Puikot: 2,5 mm, varren kirjoneuleessa 3 mm
Langat: OnLinie Supersocke (ruskea), Mokkasukka (pinkki), Novitan Nalle tai Wool (valkoinen, vyöte hukassa joten ei varmuutta merkistä), kulutus yhteensä 40 g

Pilkkukuvion olin bongannut jo aikoja sitten Neulovan nartun blogista. Pilkut on sinänsä yksinkertainen kuvio, mutta mun mielestä näillä nimenomaisilla väreillä siitä sai aika hauskan kokonaisuuden. Ja olipahan vaihteeksi jotain muuta kuin perinteistä raitaa!

Itselleni tein sitä vastoin pikkusukat:


Malli: Suloset-pitsineulesukat (Kotiliesi 21/2009, taas kerran!), ilman vartta, sukansuu viimeistelty rapuvirkkauksella
Lanka:
Le fibre nobili by Filatura cervinia (villa-silkki-kasmir), 60 g
Puikot: 3,5 mm

Suunnittelin tällaisia "söpöstelysukkia" jo tuossa talvella, ja näillä on ihan järkevä (?!) käyttötarkoituskin. Nimittäin jalkojen rasvaamisen jälkeen jalkaan pistettävät sukat, joita myös unisukkina on mahdollista käyttää! Ja koskapa käyttötarkoitus oli näinkin ylellinen, piti sukkiin saada sievä pitsikuvio ja rusetti.


Näistä kuvista ja tunnelmista siirryn pian ihan muihin maisemiin, eli pääsiäisen viettoon Ylläkselle. Tätä lomaa on jo odotettukin, toivottavasti vain säät suosivat ulkoaktiviteetteja! Hyvää pääsiäistä!

2 kommenttia:

maritta kirjoitti...

Aivan ihania sukkia! Mä en rohkene tuohon kirjoneulehommaan, sen vähän mitä oon joskus kokeillut, ei toiminut sitten yhtään. Ja aivan ihanan säihkyvät nämä söpöstelysukat, mä tahdon samanlaiset!

Outi kirjoitti...

Kiitos, maritta!

Aika vähäistä mullakin kirjoneulominen on, mutta on se kivaa vaihtelua. Tämä pilkkukuvio vain oli nyt kokeiltava, ja nimenomaan näillä langoilla! Ja totta puhuakseni, eka varsiosa meni purkuun, kun se oli liian tiukka ;)