sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Isompaa ja pienempää

Tein helmikuussa heräteostoksia netissä, Lankakauppa Kujeessa. Sinne oli tullut uutuutena erilaisia pinkin/vaaleanpunaisen sävysiä lankoja, ja mainittiin, että näitä värejä tarjolla vain nyt. Palasin sivuille monta kertaa ihastelemaan lankoja, ja mietin, ostaisinko vai enkö osta, ja miten paljon ja mitä sitten kutoisin. En ole aiemmin ostanut lankoja netistä, kun jotenkin niihin saa paremman tuntuman, kun pääsee hiplaamaan ja tunnustelemaan langan tuntua, ja näkee väritkin toisella tavalla. Mutta niin vain sitten klikkailin kassan kautta ulos, ja tilasin neljä vyyhtiä Cascade Pastazaa. Ja suunnitelmakin langoille kehkeytyi, mutta päätin odotella maaliskuulle ennen kuin starttasin, että saan langankulutuksen Lankahamstereihin.Tällainen yläosa siitä langasta syntyi. Mikähän tämmöisen vaatekappaleen nimi sitten virallisesti onkaan!Ohje: En käyttänyt suoranaisesti mitään yksittäistä ohjetta, vaan otin mallikuvion Suuren Käsityölehden numerosta 10/2007, ohje 25. Tämä malli löytyy myös Rowanin ohjevihkosesta numero 42. En halunnut kuitenkaan liehuvia hihoja, kuten tässä ohjeessa, joten otin mittoja Kotilieden 16/2009 ohjeesta Puolukkaraita-neulepusero. Hieman olisi saanut olla enempi mittaa puserolla, mutta lanka loppui just tässä kohdassa!
Lanka: Cascade Pastaza, 400 g

Puikot: 6,5 mmAloitin ensin puoli numeroa pienemmillä puikoilla, mutta kun olin saanut 200 g tuhottua, huomasin, että lanka ei tule riittämään millään puseroksi asti... Olin toki tehnyt mallitilkkuja monenkokoisilla puikoilla, ja vertailin niitä molempiin käyttämiini ohjeisiin. Eipä sitten auttanut muu kuin purkaa tekele ja vaihtaa taktiikkaa. Muokkasin aloitusta hieman ja vaihdoin puikot isompiin, ja jännitys oli koko ajan päällä, riittääkö lanka ja millainen puserosta tulee! Katsotaan, miten tämä käytössä toimii. Jos puseron pituus alkaa vaivata, pitää hankkia lankaa vielä yksi vyyhti, ja jatkaa pituutta. Yksi oma säätö näkyy muuten yllä, oikean kainalon alle jouduin kutomaan pari pienempää lehteä, ettei olisi tullut liikaa silmukoita sivusaumaan! Mutta tuo nyt on vain pieni kauneusvirhe, ei se ole niin justiinsa!Väri on ihana, utuisen marjapuuronpunainen, tykkään! Lanka on 50 % lampaanvillaa ja 50 % laamaa, mielenkiintoinen sekoitus. Saa nähdä, miten langan pieni pörröisyys käyttäytyy, lähteekö siitä karvaa vaatteisiin tai muuta. Kutoessa lanka tiputteli karvoja, mutta ei haitaksi asti. Nyt vain talvi on kääntynyt kevääseen, ja voipi käydä niin, että käyttöä tälle puserolle on vasta ensi talvena.


Lankakauppa Kujeeseen olin kyllä tyytyväinen. Olin bongannut kehuja kaupasta jo aiemmin, ja tuli todettua hyvä palvelu nyt itsekin! Toimitus oli nopea, ja lankojen mukana tuli hedelmäkarkkeja yksi per vyyhti, sehän se kutojaa miellyttää :)

Mutta sitten otsikossa lupaamaani pienempään. Innostuin virkkaamaan lintusia, olisiko kevät ja pääsiäinen jo mielessä!Virkkasin viisi lintua, joista yksi pääsi jo koristamaan oveani. Ohjeen löysin Neulovan Nartun blogin kautta, ohje siis täällä. Käytin Novitan Tennesseen jämiä sekä Anttilan puuvillalankojen jämiä. Silminä lintusilla on napit tai helmet.Linnut pääsivät narsissin seuraksi ainakin toistaiseksi. Tuo narsissi on kyllä komea, sain sen pari viikkoa sitten ystävältäni ja olisiko se nyt viikon verran kukkinut. Ja vielä kukoistaa!

3 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kaunis "yläosa" ja herkullisen värinen!
Oisko liivike sopiva nimi?

Hety kirjoitti...

Niin on minustakin todella kaunis! Liiviksi ehkä nimeäisin... :)

Outi kirjoitti...

Kiitos!

Liivike, hauska termi :) Kunhan tästä ei tule turhake!