torstai 18. maaliskuuta 2010

Josko ensi talveksi?

Alkutalvesta poikkesin Hakaniemen hallin Vihreässä vyyhdissä, josta löysin pehmoista ja kauniin väristä merinovillaa. Väri sattui täsmäämään untuvatakkiin, joka mulla silloin ostosreissulla oli päällä! Se ratkaisi asian, ja ostin kaksi vyyhtiä, joista päätin kutoa pipon ja huivin. Huivintekelettähän vilauttelinkin jo aiemmin.


Pipo valmistuikin joskus tammikuussa, mutta ei ole päässyt vielä käyttöön, koska se odotteli seurakseen huivia. Ja toisaalta talven kovilla pakkasilla se olisi ollut liian ohut. Huivin kanssa menikin sitten vähän pitempään... Vaikka huivi ei olekaan pelkkää sileää neuletta, tuntui kutominen iäisyydeltä ja huivi pitkältä kuin nälkävuosi (tai jotain!). Sovitin jossain vaiheessa aina yhden mallikerran jälkeen, josko huivi olisi jo sopiva!
Pipon malli: eri ohjeista sovellettu omaan päähän sopivaksi
Lanka: Abuelita Baby merino lace, n. 50 g
Puikot: 3 mm
Nappi kirppislöytö

Lanka käyttäytyi aika jännästi: alun resorin kudoin tasoneuleena, ja raidoitus on hieman epätasaista, sileän osuuden pyöröneule on taas hyvinkin tasaista raitaa, kunnes päästään kavennuksiin ja väri meni laajemmiksi alueiksi.


Huivin mallia mietin kovasti. En halunnut kutoa pelkkää tasaista oikeaa tai joustinta, vaan halusin jonkun kuvion, ettei kutominen alkaisi kyllästyttää. Muistin nähneeni jossain Novita-lehdessä jonkin aaltokuvioisen huivin, ja löysinkin sitten lehtiä selattuani 7-veljes-langalle suunnitellun huivin. Arvelin, että yksinkertainen aaltokuvio yhdistettynä tähän hieman raidoittuvaan lankaan voisi olla passeli. Ja mun silmää tämä kuvio ainakin miellyttää!Huivin ohje: Novita talvi 2008 / malli 73, huivi on kooltaan 25 cm x 185 cm
Lanka: Abuelita Baby merino lace, n. 150 g
Puikot: 4 mm

Saapa nähdä, pääseekö tätä settiä enää monta kertaa käyttämään tälle talvelle, mutta tuleehan se ensi talvikin joskus! Ennen ensi talvea mun pitäisi varmaan tehdä inventaario huivi- ja pipolaatikoissa, voisi olla karsimisen paikka.

2 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Ihananvärinen setti! Tulee mieleen kaakao ja suklaa... :)

Outi kirjoitti...

Kiitos! Mulla tuli tuosta huivin väristä mieleen trio-jäätelö ilman vaniljaa :) Mutta suklaisen värinen tuo tumma ruskea joka tapauksessa on!