lauantai 23. helmikuuta 2013

Vihdoin valmis villatakki


Olipa pitkä prosessi tämän villatakin valmistuminen, mutta tulihan siitä valmista näille lumille vielä!
 Tosin taitaa jäädä tältä talvelta kyllä tämä villatakki käyttämättä, kun se ei ole mitoitettu tälle vartalotyypille ja talven kylmimmät kelitkin taitavat olla meilläpäin ohi! 
Tämän villiksen tarina alkoi viime heinäkuussa kesälomamatkalla. Jyväskylä oli matkan varrella ja koska lounastimme keskustassa, poikkesin myös Titityyssä. Tiesin, että siellä oli muuttomyynti meneillään, joten pientä taktikointia saattoi olla tässä reittivalinnassa, minä kun toimin kartanlukijana! Mukaan tarttui harmaata Rowan felted tweediä 6 kerää, kaupan viimeiset harmaat. Ajatuksena oli tehdä yksinkertainen perusvillatakki, ja sellaiseen olisi tämä lankamäärä hyvin riittänyt.

Kutomisen aloitin varmaan joskus elokuussa, ja kutoessani takkia idea raidallisista reunuksista heräsi, joten ostin vielä Menitasta kerän vihreää, vaaleanpunaista ja keltaista. Varsinaista mallia ei takilla ole, vaan ideoin matkan varrella. Silmukkamääriin ja muotoiluihin otin vinkkiä Baby cables -paidan ohjeesta, kun neuletiheys näytti vastaavalta.
Kutominen eteni jouhevasti alkusyksyllä, mutta sitten tuli stoppi. Oliko se muutto tai ihan vain inspiksen katoaminen, mutta takki hautautui pussiinsa. Tosin muuton jäljiltäkin sijoitin sen sohvan viereen, että hyvin olisi voinut tarttua puikkoihin. Mutta ei vain tullut tartuttua, vaikka jäljellä oli enää toisen hihansuun viimeiset raidat ja kaulus. Tartuin kutomiseen uudelleen vasta parisen viikkoa sitten, ja ei siinä enää kauan nokka tuhissut, kun valmista tuli. 
 Malli: raglan ylhäältä alas kudottuna, ideoita sieltä täältä ja omasta päästä, silmukkamäärät ja muotoilut Baby cables -paidasta, värit tulivat mukaan matkan varrella
Lanka: Rowan felted tweed, harmaa 300 g (kaikki harmaat upposivat!), n. puoli kerää vihreää, vaaleanpunaista ja keltaista
Puikot: 4 mm
Napit: Lankatalo Priimasta (tuhottoman kalliit...)

Väriraidoista tuli mieleen Priimassa aiemmin näkemäni kookosnapit, joita arvelin löytyvän sopivan värisinä. Nehän oli sitten saatava, kun ne sopivat kokonaisuuteen. Ja halusin ehdottomasti kaikkia värejä! Ne on kyllä piste iin päälle, vaikka itse sanonkin :)
Arvelin, että ylimpiä nappeja voisi pitää myös auki, mutta tulin tehneeksi langanpäättelyt vähän turhan näkyvästi, joten ei kannata käyttää näin.

Se, mikä tässä takissa vähän harmittaa, on vyötärömuotoilut. Tein takista ehkä turhan kapean, kun en oikein kokeillut matkan varrella. Nyt on tietysti hankala sanoa, miten tämä passaa normaalimittoihini! Tästä olisi tullut rennompi malli, jos en olisi tehnyt vyötärömuotoiluja lainkaan. Mutta sellaisestakin on hankala etukäteen sanoa, miltä olisi päällä näyttänyt. Niin ja nuo kainalot näyttää vähän pussittavan, ehkä raglanhihat ei ole se kaikista istuvin malli. 

Mutta en anna näiden häiritä, villatakki on muuten niin ihana, kevyt ja lämmin!

6 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Hieno on. Tykkään kovasti tuosta raidoituksesta yhdistettynä harmaaseen. Istuvuutta taitaa olla turha miettiä nytten :-D Murehtii sitä sitten aikanansa, jos on siihen tarvetta.

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Hieno on! Harmaa iskee aina ja varsinki ko olet mahtavasti yhistäny muitaki värejä, joita ei kuitenkaan ole liikaa. Tuo kaulus on kyllä kivan näkönen, laskeutuu mukavan rennosti kaulalle.

Sanna kirjoitti...

Hieno villatakki! Napit sopivat upeasti raidoitukseen.

Outi kirjoitti...

Tess: Kiitos! Harmaa yksistään tuntui niin tylsältä kutoa, että raidoitus toi kivaa piristystä :) Jep, mietin istuvuutta myöhemmin!

Hurahtanu Heidi: Kiitos! Arvaa vain, oliko hankala päättää nämä värit, kun tuossa langassa on niin upeat värejä ja kaikki sointuvat yhteen..:)

Sanna: Kiitos! Olisi kyllä harmittanut, jos olisin päätynyt yksivärisiin nappeihin, nämä on kyllä mieluisat!

Maritta kirjoitti...

Ihana! Mä niin tykkään harmaasta ja nuo raidat on kyllä loistava keksintö tuohon kaveriksi!

Outi kirjoitti...

Maritta: Kiitos :) Harmaa on kyllä hyvä väri, ja helppo kun siihen voi sitten yhdistää muuta. Välillä vain huomaan, että valitsen liian helposti harmaan, kun joku värikkäämpikin voisi olla kiva! Tosin tähän takkiin olen kyllä tyytyväinen just näin, raidat ja napit tuo tarpeeksi väriä.