lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kiitossukat ja ompelus

Kiitokseksi erinnäisistä vaatelainoista kudoin ystävälleni sukat.
Kysyin toiveita värin ja mallin suhteen, ja toive oli ohuet sukat, mutta värillä ei väliä. Joten kaivelin lankavarastojani ja löysin tällaisen väriyhdistelmän, toivon mukaan kelpaa!


 

Malli: Broken seed stitch socks varpaista varteen kudottu, kiilakantapäällä varustettu
Langat: valkoinen Bärengarne Tom Klassik, kirjava Schoppel Wolle Admiral (bambu-silkki-villa)
Puikot: 2,5 mm

Kirjava lanka oli vyyhdillä kaunis, enkä tajunnut, että väritys onkin pätkitty. Kuvittelin väriliukuja jotenkin pitemmiksi. Mietin pitkään, mihin saisin tämän langan käytettyä, kun ei se yksistään näyttänyt todellakaan hyvältä, kokeilin kyllä. Mutta tämä mallineule on kyllä mainio, sillä saa rauhoitettua pätkävärjäyksen! Kuvista vasta huomasin, kuinka väritys menee hauskasti spiraalina.

Tässä lanka vielä kerällä malliksi.


 


Nyt vain toivon, että lanka kestää sukanpohjassa, kun siinä ei ole mitään vahviketta.

Yksi pikainen ompeluskin tuli tuossa tehtyä, kun tuli akuutti juhlavamman vaatteen tarve. Ja sopivaa päällepantavaa ei tietysti löytynyt kaapista :) No, ei ole ollut pahemmin juhlia viime aikoina, että olisi tarvinnut näille mitoille mitään hankkia.
Tarvitsin sopivan yläosan mustan hameen kaveriksi, ja muistin yhtäkkiä kangaslaatikkoon hautaamani liehukepaidantekeleen. Kaivoin sen esille, ja kappas, sehän mahtui päälle! Veikkaus onkin, että se on ollut silloisilla mitoilla liian iso, ja hautautunut siksi laatikon pohjalle. Tähän ei tarvinnut enää muuta tehdä kuin huolitella pääntie ja hihansuut, ja lisäsin helmaan vielä solmimisnauhan. Alkuperäinen idea on Sisäisen villapaidan korallipaidasta. Itse en leikannut kangasta kahtia vaan taittelin puoliksi ja leikkasin pääaukon keskelle taitetta. Hihansuut on myös kapeammat, mutta varmasti ihan tarpeeksi liehuvat! Kangas on Eurokankaan palalaarin sifonkia, ei rypisty eikä pienet ompelukurtut näy. Mutta aivan hirvittävän vaikea ommeltava, muistan, että hiha-sivusaumojen kanssa taistelin pitkään että sain oikeankokoiset ja suurinpiirtein samanlaiset kummallekin puolen. Tällä yläosalla pitäisi nyt selvitä kaksista kevään juhlista.

2 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Nätit sukat!

Pitäisi muistaa (ja ehtiä) kokeilla tuota ohjetta. Toimii niin hienosti pätkärääkkien kans. Itsellenikin on niitä eksynyt, vaikka en niiden ystävä suuremmin ole. Ihan ite olen osan ostanut, kun olen ajatellut tehdä raidallisia sukkia.

Outi kirjoitti...

Kiitos, Tess! Tämä on oikein oiva malli kuluttaa näitä ihmevärjäyksiä :) Toinen, mitä ajattelin kokeilla, on raidoittaa sukat kerros valkoisella ja kerros kirjavalla.