lauantai 2. helmikuuta 2013

Farkkupussukka ja tunnustus

Yksi joululahja on jäänyt esittelemättä, sillä siinä oli viimeistelyt vielä tekemättä ja sain tehtyä vasta tänään. Joten tässäpä tämä viimein, farkuista tehty reissupussukka miehelle.
 Olen pistänyt talteen vanhoja käytöstä poistettuja farkkuja, ja nyt päätin työstää yksistä miehen farkuista hänelle kosmetiikkapussukan. Käytin ainoastaan yksiä farkkuja, jotta väritys olisi selkeä.
Käytin farkkujen yksityiskohtia tuomaan ilmettä: vyötärökaitaleesta tein päätyyn kantolenkin, takataskun ompelin toiselle pussukan sivulle, etutaskun toiselle.

Viimeistely, jonka tein tänään, näkyy yllä. Eli käsintikkaukset farkkutikkaukseen sopivalla langalla vetoketjun reunoille. Tikkaus pitää myös vuorin poissa vetoketjun hampaista. Tein tikkauksia myös pohjaan, jotta vuori pysyy paikoillaan, siitä ei ole kuvaa.
Vuorikankaana on Vallilan Helsinki-kangasta, jota jäi sopivasti aiemmasta tuolinpäällystys- ja tyynyprojektista. Vetoketju (45 cm) on kirpputorilöytö, Stockmannilta ei löytynyt sopivaa!
Farkkujen vyölenkeistä tein vetoketjun päihin pienet lenkit siten, että ompelin siksakilla kaksi vyölenkkiä rinnakkain niin lenkistä tuli sopivan leveä.
Ohjeistusta otin tästä pussukkaohjeesta. Aloitin kokoamalla farkkupaloista kokonaisuuden. Leikkelin palasia sopivan määrän ja ompelin niitä vanhan Marimekon kankaan päälle. Osan tilkuista ompelin yhteen niin, että saumat jäivät sisäpuolelle piiloon, osan ompelin limittäin niin, että hapsureunaa jäi näkyville. En laittanut tukikankaita vuoriin tai päälliseen, kun ajattelin, että kolme kerrosta kangasta on riittävän tukeva. Mutta lopputulosta kun katsoo, niin olisi ehkä kannattanut laittaa. Nyt on aika lötkö, kun pussukalla on kuitenkin kokoa 30 x 18 cm. Mutta käytössä tämä on jo ollut (viimeistelyjen puutteesta huolimatta)!

Sitten toiseen asiaan. Sain tunnustuksen Marittalta, kiitos siitä!Tunnustuksen saajan kuuluu
- kiittää antajaa ja linkittää bloggaaja, joka antoi tunnustuksen.
- valita 5 ihanaa blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kertoa se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
- toivoa, että ihmiset joille on jättänyt tunnustuksen antavat sen eteenpäin.
 
Seuraan niin monia blogeja, jotka kaikki olisivat tunnustuksen arvoisia! Näistä kaikista valitsin kuitenkin seuraavat viisi inspiroivaa, mielenkiintoista ja muutenkin kivaa ja ihanaa blogia, joilla ei minun nähdäkseni ole aivan 200 lukijaa (vaikka tätä on kyllä vaikea selvittää):
 

7 kommenttia:

Kottby kirjoitti...

Vau, hieno farkkupussi! Minullakin on vanhoja farkkuja jemmassa odottamassa inspiraatiota – ja ompelukonetta.

Kiitos tunnustuksesta! :-)

Sari K. kirjoitti...

komia pussukka!

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Ei vitsit ko on hieno farkkupussukka! Minunki mies tarvis uuen pussukan (me sanotaan böögilaukuksi ;o) ) ja miehän olen kans kätevänä emäntänä säilöny vanhoja farkkuja. Tämmöseenhän vois aivan hyvin tuhota yhet. Kiitti inspiraatiosta! :o)

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Ja kiitos tunnustuksesta! Tulipas hyvä mieli siitä. :o)

Maritta kirjoitti...

Todella hieno pussukka! Nuo tikkaukset on kyllä piste iin päälle sillä farkuissahan niitä aina on :D

Kaisa kirjoitti...

Wau mikä miehekäs toilettilaukku! Todella hyviä ideoita. Nuo käsin tehdyt tikkaukset, joita muistan nähneeni myös joissain aiemmin tekemissäsi ompeluksissa ovat tosi pukevat.

Monet kiitokset tunnustuksesta, se lämmittää mieltä!

Outi kirjoitti...

Kottby: Kiitos! Farkkuja on tullut mullakin kerrytettyä pitkän aikaa kaapin perukoille, ja nyt sain yhdet sieltä käyttöön! Mitähän niille lopuille keksisi.. :)

Sari K: Kiitos :)

Hurahtanu Heidi: Kiitos! Niin, ei muuta ku kätevänä emäntänä ompelemaan böögilaukkua (hauska termi)! Esim. jouluhan on tulossa joka tapauksessa niin tässä hyvä lahjaidea ;)

Maritta: Kiitos! Tikkaukset tekee tosiaan vähän viimeistellymmän näköisen, ja farkkuun ne sopii aina :) Vähän työlästähän tuo käsinompelu oli kyllä, kun vetskan reuna on paksu kohta.

Kaisa: Kiitos! Juu, ainakin kesällä tekemässäni tilkkutyynyssä oli tikkausta. Tikkaukset antaa ilmettä, mutta kyllähän siihen ryhtymistä aina tarvii, käsintikkaukseen... Niin kuin nytkin, kun joululahjaan sain tikkaukset vasta yli kuukauden päästä tehtyä :)