perjantai 8. helmikuuta 2013

Pientä lämmintä

Ajattelin varautua hyvissä ajoin yläosan lämmikkeellä rintatulehdusuhkaa varten, vaikka lämmikkeen varsinainen tarve ilmenee (jos on ilmetäkseen) vasta alkukesästä! Ilmeisesti sellainen tulehdus siis voi iskeä kesälläkin. Tietty voihan tätä pikkuliiviä käyttää jo nyt, etenkin kun tämä ei kiristä massua!
Lumoava lanka ilmoitti loppuunmyynnistä heti vuoden vaihteen jälkeen, niin tilasin sieltä ihanaista ruskeaa Silkbloom Finoa kolme kerää pientä liiviyläosaa varten. Lanka on suosikkiani silkkivillasekoitteista, eikä sitä tietääkseni saa täältä Helsingin lankakaupoista.

Liivin ohje oli jo mielessäni lankoja tilatessa, olenhan aiemmin kutonut vastaavan, mutta huonolla menestyksellä. Nyt mittailin ja laskin silmukoita vähän tarkemmin, niin sain oikein passelin kokoisen lopputuloksen.
Malli: Drops 118-13 Pieni pitsineuleliivi
Lanka: BC Garn Silkbloom Fino, alun kolmatta kerää eli n. 110 g
Puikot: 3,5 mm
Napit nappilaatikon kätköistä, kirppislöytöjä

Tässä vielä kuva stailattuna korulla, se unohtui aiemmista kuvista :)
Onneksi tällä kertaa liivi onnistui! Tämä on kiva pikkulämmike.

Puikoille kiilasi myös tällainen tekele:
 

 


Sain joku aika sitten lahjaksi kassillisen Jussi- ja 7-veljeslankaa saatesanoilla, että näistä voisi tehdä vauvalle jotain. No, hetihän se idea syntyi ja ohjekin löytyi, tämä on koukuttavaa kudottavaa.

9 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Ihana liivi!

Paljon onnea :)

Maritta kirjoitti...

Ihana liivi todellakin! Ja aivan ihana on peittokin tulossa!

Kottby kirjoitti...

Minulla on ollut selvästi liian kiire, blogien seuraaminen on ollut retuperällä, koska tämä uutinen on jäänyt rekisteröimättä. Ihanaa odotusta!

Kaunis lämmike on tarpeen varmasti kesälläkin – Suomen kesä kun on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen. ;-) Minä ainakin käytin villaisia liivinsuojia ympäri vuoden.

Maikki kirjoitti...

Kaunis liivi hyvään tarkoitukseen. Onnea odotukseen! <3

Kaisa kirjoitti...

Suloinen liivi! Ja onpa hauska peitto puikoilla.

Outi kirjoitti...

Tess: Kiitos & kiitos :)

Maritta: Kiitos! Peitto on kyllä tässä vaiheessa vielä hassun näköinen kuhmuroineen, mutta eiköhän tuo pingottaessa oikene :)

Kottby: Kiitokset :)

Niin, tuntuu jotenkin hassulta ajatukselta käyttää villaa myös kesällä, mutta pakkohan se on uskoa kokeneempia ja varautua! Ja kun ei niistä helteistä tosiaan tiedä täällä ;)

Maikki: Kiitos, kiitos!

Kaisa: Kiitos! Peitto on myös hauskaa kudottavaa, tilkku kerrallaan :)

Milli* kirjoitti...

Pitsiliivi on tosi hyvän näköinen ja varmasti löytyy käyttöä =)
Mukavan näköinen peitto on tulossa.

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Tuomoselle liiville olis tosiaan käyttöä itteläki, kätevä imetyksen aikanakin. Se rintatulehdus on KAMALA, mulla oli kuukausi sitten. Kuumetta 40 astetta ja järkyttävä kipu rinnassa. Käsittääkseni se on täysin mahollista saaha kesälläkin, etenkin tuulisella säällä, joten syytä on suojautua (eikä kannata paitasilleen ees pakastimeen kurkkailla).
On muuten hieno peitto tulossa!

Outi kirjoitti...

Milli: Kiitos! Peitosta ei enää paljon puutu, niin pääsee päättelemään ja pingottamaan :)

Hurahtanu Heidi: Oijoi, mikä tulehdus :( Hyvä siis varautua..

Ja kiitos peittokommentista!