sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Pikatikkejä

Tuli tarve nopeille viemisille, joten ei muuta kuin ompelukone laulamaan ja puikot kilkattamaan.

Ystäväni sai viikko sitten vauvan, ja vauvaa piti tietysti heti viikolla päästä katsomaan. Olin miettinyt viemisiä jo hyvän aikaa, mutta enpä ollut saanut mitään valmista aikaiseksi. Vauva siis pääsi yllättämään, vaikka ei kovin monta päivää etuajassa syntynytkään!
Tällaisen helistimen ompelin yhtenä iltana. Idea oli jo ollut muhimassa ja ohje valmiina, joten enää ei tarvittu kuin toteutus. 

Ohje ja kaavat löytyvät Ottobren ilmaisista netistä ladattavista ohjeista, tässä suoraan itse ohje. Kankaana käytin varastoistani löytynyttä fleeceä, valkoinen on normaalipaksuista ja harmaa vähän ohuempaa. Mustat silmät ja kuono ovat askarteluhuopaa. Tuo renkula oli vähän haastava ommella, kun sisäkaarre siis ommeltiin käsin. 

Toinen vieminen on toiselle ystävälleni, kun menen kyläilemään. Hänelle kudoin tiskirätin tassukuviolla, hän kun on koiraihmisiä niin tämä sopii minusta hyvin.
Kuvion olen löytänyt joskus jostain netin syövereistä, en muista enää mistä, niin en voi linkittää. Kuva toi heti mieleen kyseisen ystävän, joten otin idean talteen vastaisuuden varalle. Ja se vara tuli nyt! 

Lanka on Kiertin hamppu-puuvillasekoitetta, toimii oikein hyvin rättinä. Itselläni on vastaavasta langasta kudottu rätti ollut käytössä jo jonkin vuoden ja hyvin pyyhkii.

Ei kommentteja: