torstai 17. tammikuuta 2013

Kukkasia sukkasia


Kuten jo aiemmin vilautin, sain joululahjaksi Cookie A:n sukkakirjan Sukkia. Rakkaudella. Sieltä otin heti puikoille Rhombus-sukat, jotka tässä hiljattain valmistuivat.
Tiesin odottaa kirjaa paketista, joten varasin joululomalle mukaan sopivan langan ja puikot kyseisiä sukkia varten. Näissä tuntui olevan sen verran haastetta ja silmukankäänteitä, joten arvelin että aika kuluisi hyvin!
Mutta ihmeen helposti nuo kukkaset tekeytyivät, kun alkuun pääsi. Tosin telkkaria ei voinut kovin syvällisesti katsoa samalla, Niskavuoret ja muu kotimainen oli sopivaa seurattavaa!
Malli: Rhombus, kirjasta Sukkia. Rakkaudella (Cookie A.)
Lanka: Handun perussukkalanka
Puikot: 2,5 mm

Lanka on väriltään vaaleanpunainen ja siellä täällä on vaaleampia, lähes valkoisia pätkiä ja lisäksi sinisiä tweed-tyyppisiä täpliä. Lanka oli kakkoslaatua ilmeisesti noiden vaaleiden pätkien vuoksi. Minusta tuo pinta on vain kivan eläväistä.
Malli ja lanka kohtasivat kyllä mielestäni hienosti. Malli on mielenkiintoinen ja kaunis, kukkakuvio etenee jännästi ja jatkuu kantapäässä hauskasti joustimena. Kantapäässä en meinannut tajuta ohjetta, vaikka luin suomenkielistä ohjetta! Kuvan ja oman päättelyn perusteella sain kantapään sijoiteltua kohdilleen. Kantalapun reunasta poimitut silmukat ei mulla onnistu koskaan kovin kauniisti, mutta välttäähän tuo.
Jotain virheitä matkalla myös sattui, mutta ei sellaisia, mitkä olisi jääneet vaivaamaan tai näkyisi selvästi. Puikot olisi saaneet olla myös pienemmät, 2,25 mm kuten ohje suositteli, kun tuntui että kukkien terälehtien käänteisiin jäi löysiä silmukoita.
Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen sekä lopputulokseen että sopivan haastavaan prosessiin!

Toinen sukkasetti valmistui jo ennen edellisiä sukkia:
Kudoin junasukat odottelemaan keväällä syntyviä vauvoja, siis omaamme ja siskon. Langan riittävyyden kanssa oli haasteita, ja valkoteräisiä sukkia piti lyhentää varrestakin, että sai keltaisen langan riittämään mahdollisimman pitkälle, ja silti piti jatkaa valkoisella loppuun. 

Malli: Junasukat
Lanka: keltainen Hopeasäie basic, valkoinen Bärengarne Tom Klassik
Puikot: 2,25 mm

Sukat tuntuvat kovin pieniltä, mutta toivon mukaan käyvät ensi alkuun edes vähän aikaa.

7 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Onpa ihanat sukat, itselläkin jo jonon kärkisijoilla. Mutta multa ei varmaan kyllä löydy noita 2.25 mm puikkoja. :/

Tess kirjoitti...

Kauniit on. Nyt tuli itellekki hinku saaha omat vaalianpunaset sukat lopulta valmiiksi. Eipä paljoa puuttus, mutta ei joua vielä.

Outi kirjoitti...

Neulisti: Kiitos! Mulla on jo seuraava malli kyseisestä kirjasta mielessä, mutta ehkä se jää vielä jononjatkoksi. Kyllä nuo on ihan ok 2,5mm puikoillakin, mutta mietin, että olisi voinut olla vähän tiiviimpää (kudoin isomman koon mukaan).

Tess: Kiitos! Vaaleanpunainen on aina välillä pop :) Mulla noita kirkkaampia värejä tuntuu sukkalankavarastoista löytyvän, ja kuitenkin olis tarve (tai hinku!) peruspunaisille tai -harmaille. Ja siintelee mielessä myös punavalkoisena sinun Heijastuksia-malli!

Kaisa kirjoitti...

Ihanat pakkastaivaan punaiset sukat! Paljon onnea pienelle tulokkaalle ja mukavaa odotusta!

Maritta kirjoitti...

Voi että on kauniit sukat! Ja hurjan onnellista odotusta sinulle! :D

Outi kirjoitti...

Kaisa: Kiitos, kiitos :) Ihana määritelmä tuolle värille, mutta aivan totta, pakkastaivastahan se muistuttaa, vähän huurteinen säväys!

Maritta: Kiitos :)

Maritta kirjoitti...

Mun blogissa on sulle tunnustus :D