torstai 9. joulukuuta 2010

KortteiluaNyt on sitten joulukortit postittamista vaille valmiina! Joulukorttien idea on hautunut jo tovin mielessä, ja eilen sitten ryhdyin puuhaan. Tarvikkeet olin hankkinut jo aiemmin, että eipä se ollut kuin ryhtymisestä kiinni.
Sain keväällä äitiltä vanhoja pitsiliinoja mukaani, ja alkukesästä käytin yhden liinoista kellon taustaan. Yksi liina jouti käyttää sitten tähän korttimaalailuun, se kun ei väriltään ollut mitenkään silmää miellyttävä. Ja näiden maalailujen jälkeen siitä ei enää muuhun käyttöön olekaan!

Tein kortit yksinkertaisesti niin, että otin aina yhden korttipohjan työstettäväksi, iskin liinan sopivaan kohtaan ja suhautin kultaista tai hopeista spraymaalia. Punaisiin ja ruskeisiin kortteihin tuli kultaa ja mustiin hopeista. En kiinnittänyt liinaa mitenkään erityisesti, vaan siirsin sen aina uuden korttipohjan päälle. Vähän vastaavanlainen kortti-idea oli myös Kummitustalon joulukalenterissa, ja siellä on muutenkin kivoja jouluaskarteluvinkkejä!
Tämä musta on mun mielestä tyylikkäin, ja ihan harmittaa, kun tein näitä vain muutaman. Ajattelin kai ennakkoon, että musta on liian synkkä jouluksi!
Tästä kuviosta mulla tuli yhtäkkiä Marimekon Taikamylly-kuosi mieleen!

Mietin muuten näitä askarrellessa, miten pitsivoittoinen tämä käsityövuoteni on ollutkaan! Lähtiköhän tämä into joskus viime joulunalla virkkaamistani lumihiutaleista, vai mistä. Ja nyt olen ihastunut pitsivärkkäilyyn siinä määrin, että hankin jopa Pitsikirjankin, ja siellä sitä vasta ihania ohjeita ja ideoita onkin! Niin, ja laitoinhan minä vähän pitsistä joulutunnelmaa ikkunalaudallekin:
Joulutunnelmaa lisää tämä aivan valtava lumimäärä, mistä koko ajan uutisoidaan! Hiihtämässä olen jo käynyt viime viikolla tuossa kotiladulla, ja viikonloppuna laskettelemassakin, tosin pohjosessa. Toivottavasti tämä lumi pysyy kevääseen saakka!

4 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Hauska idea, kauniita kortteja :D Korttipajoja näyttää olevan pystyssä hieman joka puolella. Ihana tuo tuikkukippo, se on niin herttainen.

Outi kirjoitti...

Kiitos, Maritta! Tuikkukippo meinasi ensin toimia kyllä piparipurkkina, mutta on se kivempi näin, etenkin kun piparit on kohta jo syöty ;)

Santtu kirjoitti...

Tosi kauniita kortteja! Ihana idea, taidanpa kokeilla itsekin.. :)

Outi kirjoitti...

Santtu: Kiitos! Jäänpä seurailemaan, millaisia kortteja sinulta syntyy :)