tiistai 21. joulukuuta 2010

Pientä pukinkonttiin

Täällä alkaa olla jouluvalmistelut loppusuoralla. No, kolme yötä jouluun, niin sopii ollakin :) Olen kyllä tyytyväinen, ettei ihan viime tinkaan jäänyt lahjojen teko, eikä mitään stressiä ehtinyt ilmaantua.

Tällainen raitasetti parivuotiaalle on menossa pukinkonttiin.
Jottei ilman jännitystä selviäisi näin aikuisiälläkään joulun alla niin näitä tehdessä sai jännittää, kuinka lanka riittää! Pientä säätöä tietysti piti lapasiin tehdä, eivät ole siis ihan symmetrisen samanlaiset, mutta ei voi erehtyä parista.
Pipon malli: Tychus omin sovelluksin, mm. reunuksena 2 o, 2 n joustinta aika pitkästi
Lapaset: omasta päästä
Lanka: Viking Baby ull (turkoosi ja vaaleanharmaa) ja joku sukkalanka (tummanharmaa)
Puikot: 3 mm ja 2,75 mm
Koko: toivottavasti 2 vuotiaalle sopivat, mutta lankoja on muutamia metrejä, joten tarvittaessa jatketaan pituuksia!

Lapasissa tosiaan raidoittelin turkoosia ja harmaata vähän silleen miten näytti riittävän, joten peukut ja joustimet sekä lapasen päät tuli eri paria.

Nyt mulla on vielä kaksi päivää töitä ennen kuin alkaa viikon joululoma! Aatonaattoiltana hyppään sitten junaan ja toivottavasti se on ajallaan perillä aattoaamuna siellä joulupukin naapurissa Napapiirillä.

Toivotan tämän kynttiläkuvan myötä teille oikein hyvää joulua!

3 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Loistava idea tuo resori Tychysin reunaan! Olen tuota mallia miettinyt ja noinhan se toimii :D Ja hienot lapaset tuli, pääsit jämistä hieman eroon. Hyvää joulua!

Hety kirjoitti...

Ihanaa joulunaikaa ja kiitos pienestä makeasta ylläristä :) !

Outi kirjoitti...

Maritta: Kiitos! Tuo resori-idea tuli vain mieleen, kun ohjeen silmukkamäärällä ja paljon ohuemmalla langalla ei tullut kovin korkea pipo, ja kyllähän siitä kivannäköinen tuli! Jämälangoista pääsin tosiaan eroon, ja sain viestiä että oli kummipojalle sopiva setti.

Hety: Kiitos, ja ole hyvä vaan :)