lauantai 18. joulukuuta 2010

Myssykavalkaadi

Mulla oli vähän yhdistelyongelmia vanhojen huivien ja myssyjen kanssa, kun hankin uuden takin tälle talvelle. Mietin jo, kutoisinko uuden huivin jonkun vanhan myssyn kaveriksi, vai kuitenkin myssyn vanhojen huivien pariksi. Sitten vielä vanha punainen huivi sekoitti pakkaa, kun se tuli takaisin päivittäiseen käyttöön, ja sen kanssa ei ollutkaan sopivan väristä pipoa!

Näitä miettiessä Sisäisen villapaidan Vilma julkaisi Hedda-myssyohjeen, ja hankin sen hetimiten. Ihastuin nimenomaan tuohon slouchy-malliin, se kun näytti lörpsähtävän kivasti takaraivolle. Helmet koristeena myös ihastuttivat. Samantien hankin myös langat, itse asiassa kahdetkin. Ja ei muuta kuin pipo puikoille!Hedda nro 1, harmaa
Lanka: Gjestal Bris, n. 75 g (50 % villaa, 50 % soijaa, mielenkiintoinen koostumus), Lankamaailma Nordiasta
Puikot: reunus 4 mm, muuten 5,5 mm
Lisäksi pieni pätkä valkoista nauhaa rusettiin.

Kudoin ensimmäisen rivin nyppyjä, mutta totesin ettei tule kaunista jälkeä, niin purin ne pois. Voisin lisätä jotkut helmet tai paljetit nyppyjen kohdalle, mutta vielä en ole ehtinyt, kun pipo pääsi heti käyttöön! Lanka vaikutti hieman nuhjaantuvalta, mutta valmiina pipo on oikein pehmeän oloinen. Kylmällä ilmalla huomaa kyllä, ettei pipo ole niin lämmin kuin enempi villaa sisältävät pipot. Tämä harmaa Hedda sopii siis tuon vanhan Kiri-huivin kanssa, mutta sopii toki muidenkin huivieni kanssa.Hedda nro 2, punainen

Lanka:
Linie 8 Starwool Maxi (100 % merinovilla),
Vihreästä vyyhdistä
Puikot:
reunus 4,5 mm, muuten 5,5 mm

On muuten ihanan pehmeä tuo merinovilla!

Eihän nuo huivi ja myssy ihan sävy sävyyn ole, mutta ihan välttävän samanvärisiä silti. Myssy kaipaa vielä jonkun koristuksen, ehkä virittelen jonkun nappi-silkkinauhayhdistelmän. Huivi on muuten kudottu silloin, kun Teddy-lanka tuli Novitan valikoimiin!
Kovin "slouchyja" nuo myssyt eivät kyllä ole.. Yritin löytää ohjeenmukaisesti langat, joissa tiheys olis 16s / 10 cm, mutta se oli haastavaa, ja vietinkin Lankamaailmassa vissiin puoli tuntia pyöriessä ja lankoja tutkiessa. Ja mieleistä väriä tai koostumusta ei meinannut langoista löytyä. Nämä molemmat langat on vähän ohkaisempia, 18 s/10 cm, ja olisi ehkä pitänyt ottaa paksummat puikot että olisi saanut löysemmät pipot. Toisaalta sittenhän näistä olisi tuullut läpi! Malli oli äärettömän koukuttava, kun joka kerroksella tapahtuu jotain palmikonkiertoa tai silmukan siirtoa. Valmista tuli hetkessä, toki paksuhko lanka edesauttoi valmistumista. Molemmat myssyt on olleet jo käytössä, harmaa tämän viikon ja punainen tämän päivän. Toimii!

Ja hei, sopii tämä harmaa myssy myös punaisen huivin kanssa:
Sitten loppukevennyksenä todisteita siitä, kuinka hankalaa on kuvata itse omaa päätänsä ja saada se pipokin kuvaan mukaan (nämä ei edes ole pahimmasta päästä, tärähtäneitä kuvia tuli vino pino!):

2 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Ihania molemmat! Ostin myös Heddan ohjeen heti mutta ei oo ollut vaan aikaan. Joulupäivänä sitten :D mutta tosi kiva ilman nyppyjäkin, voi olla että päädyn samaan tulokseen. Ja tuo itsensä kuvaaminen on kyllä yhtä tuskaa :D

Outi kirjoitti...

Kiitos, Maritta :) Nyppyjen poisjättäminen varmasti jouduttaa pipon kutomista. Joulunpyhinähän sitä voi tosiaan huilata kutomalla myssyä!