sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Siskon synttärilahja

Viikko sitten juhlittiin kummipojan synttäreitä, ja nyt oli ohjelmassa pikkusiskon juhlat, kivoja piristyksiä tähän vuodenaikaan. Siskoni täytti siis pyöreät 30 vuotta, ja syntymäpäiväjuhlia vietettiin eilen, oli muuten oikein rempseät ja kivat kemut ja nyt vähän väsyttelee! Idean lahjaan sain jo hyvissä ajoin alkusyksyllä. Olin nähnyt Titityyllä huivikauluksellisen liivin mallikappaleena kerran aiemmin, ja arvelin, että siskoni voisi tykätä liivistä, ja se voisi sopia hänen garderoobiinsa.
Syyskuun messuiltahan sitten ostin langat, BC garnin Silkbloomia vaaleanvihreänä. Olin suunnitellut ostavani petroolin väristä, mutta se oli juuri loppuunmyyty Titityyllä, ja valmistajaltakin kuulemma loppunut. Joten piti laatia suunnitelma B, jota piti mennä ihan kahvikupin ääreen miettimään. En aivan tiennyt, mistä kaikista väreistä siskoni voisi tykätä, ja äitillekin piti soittaa hätäpuhelu! Päädyin sitten tähän vaaleaan oliivinvihreään, ja taisi se siskolle kelvata.
Malli: BC Garn/
Lene Holme Samsøe, huivikauluksinen liivi, ohje saatu Titityystä lankojen mukana
Lanka: BC Garn Silkbloom, 300 g aika tasan
Puikot: 4 mm, helmajoustimessa 3,5 mm

Tykkäsin mallista ja langasta aivan älyttömästi! Liivin kutomisjärjestys oli jännä: aloitettiin kaulusjoustimesta, seuraavaksi keskimmäisillä silmukoilla takaosan palmikko-pitsikuvio, sitten hihat ja viimeiseksi helmajoustin. Vähän olisi saanut kuulemma olla pitempi, mutta eihän tuo haitallisen lyhyeltä näytä. Tykkään tuosta takaosan palmikko-pitsikuviosta, se toimii hienona yksityiskohtana kun etupuoli on kuitenkin aika yksinkertainen.
Neulehan on ollut valmiina jo pitkään, mutta eihän sitä voinut esitellä, kun se tuli lahjaksi! Haluan tehdä itselleni samanlaisen, ja olen jo miettinyt vaihtoehtoisia lankoja. Esimerkiksi Novitan Cloud ja Bremont Julia sopisivat tiheydeltään.

8 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Onpas nätti neule ja värikin on niin ihastuttava :)

Maritta kirjoitti...

Siitä tuli hieno! Ja mun mielestä tämä oliivi on myös kaunis. Tuo lanka on kyllä niin ihanan tuntuista, ehkä jossain välissä ehdin ottaa sen myös puikoille... :D

Romulus kirjoitti...

Tosi kivan mallinen tuo neule! Just hyvä helman ja hihojen pituus ja tuo etumusjuttu on ihan paras.

Outi kirjoitti...

Tess: Kiitos! Tuo vihreän sävy on kyllä langan kahdesta vaaleanvihreästä sävystä ehdottomasti se parempi, ainakin mun mielestä :)

Maritta: Kiitos! Miten ootkin malttanut olla kutomatta vielä sitä Silkbloomiasi ;) Lanka on niin ihana kutoa, ja mietin kutoessa, että siitä tulisi myös varmasti ihana myssy tai kaulahuivi!

Romulus: Kiitos! Minunkin silmääni helman pituus on hyvä, mutta siskoani se vissiin vähän vaivasi. Juu, hihat on kans kivat tuonmittaisina, ja mietin, että liiviä voisi siksi käyttää myös lyhythihaisen aluspaidan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Tyylikäs! Odotan innolla näkeväni millainen se sinun itsellesi tekemä on.

Tiina

Outi kirjoitti...

Tiina: Kiitos! Saapa nähdä milloin ehdin itselle tämän toteuttaa, kun on näitä joululahjakiireitä, mutta kaikki ajallaan!

Fannyliina kirjoitti...

Todella kauniin mallisen liivin olet tekaissut. Takaosan kuviointi on kiva!

Outi kirjoitti...

Fannyliina, kiitos! Tykkään kans takaosan kuviosta :)