torstai 29. syyskuuta 2011

Pitsimyssy kaulurille kaveriksi

Aiemmin valmistuneen kaulurin kaveriksi valmistui myssy, vähän eri mallilla kuin ensin suunnittelin. Alkuperäisen suunnitelman mukaisen mallin kudoin loppuun saakka, mutta mallin piparkakkumainen reunus ei sitten miellyttänytkään.
Malli: Drops Designin Pitsineuleinen myssy
Lanka: Silkbloom fino, vähän reilu 50 g 
Puikot: 3,5 mm

Päädyin tähän malliin, kun se vaikutti niin tutulta. Aika paljon samaa kuin vanhassa myssyssäni. No on sentään eri lanka, vaikka värit on samansuuntaiset!
Ohje on tehty huomattavasti paksummalle langalle, mutta sitä on helppo muokata. Mallikerta on 10 silmukan levyinen, joten lisäsin neljä mallikertaa, eli yhteensä 130 silmukkaa. Olisi riittänyt kolmekin varsin hyvin, mutta eipähän pipo kiristä! Myssy vielä löystyi kovasti, kun kostutin sen. Korkeutta kudoin myös pari mallikertaa lisää.

Reunaan pujotin ohuen ohutta kumilankaa pari kierrosta, niin pysyy vähän kuosissaan. Olen käyttänyt tätä kumilankaa sekä myssyjen reunuksissa että sukansuussa. Kumilanka on niin ohutta, että sitä ei juuri huomaa. Sitä voisi myös kutoa langan mukana.


 


Nyt ei muuta kuin odottelemaan syksyn viileneviä kelejä!4 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kaunis myssy ja ihanan pirteä väri!

Mulla on vähän huonoja kokemuksia pitsineulosmyssyistä. Saan ne kasteluvaiheessa aina leviämään kuin jokisen eväät. Jäänyt kammo sille saralle.

Maritta kirjoitti...

Tästä tuli ihana! Upea setti :D

Heidi kirjoitti...

Kaunis setti! Tuntuma on varmasti myös ihana.

Outi kirjoitti...

Tess: Kiitos! Tykkään kans tuosta hieman vadelmansävyisestä punaisesta :) Musta tuntuu, että tässä myssyssä löprähdystä aiheutti myös langan silkkipitoisuus, tosin voi olla pitsikuviollakin osuutensa. Puoli numeroa pienemmät puikot olis voinu olla paremmat, näin jälkiviisaana!

Maritta: Kiitos :) Odotan jo sopivan viileitä säitä että saan setin käyttöön!

Heidi: Kiitos! Oli sen verran mukavan tuntuista kutoa niin veikkaan että käyttötuntuma on kans mukavan pehmoinen :)