sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Käsille lämmikettä

Tulin tehneeksi hanskat tässä ikään kuin vahingossa. Tarkoituksena oli kyllä kutoa sukat, mutta ohjeen mukaan kudottuna varsi olikin aivan liian kapoinen jalkaan, niin vaihdoin lennossa suunnitelmaa!
Lähdin kutomaan Neulekirjan (Ilona Korhonen) Annika B. -sukkia. Mallissa on jännä palmikkokuvio, mikä kiehtoi, mutta en tajunnut, että palmikko on todella niin tiukka, että vaatisi paksumman (ja siis ohjeen mukaisen) langan, että olisi sopiva sukaksi. Olin kutonut koko varren eli seitsemän mallikertaa, ja totesin että eipä mene jalkaan. Siinä asiaa taivasteltuani kokeilin vartta myös käteen, ja hoksasin että tästäpä kehkeytyisi kivat hanskat. Ja varrestakin tulisi sopivan pitkä. Jatkoin sitten vain kutomista niin, että kämmenpuolella kudoin joustinta ja levensin peukalokiilaa, ja kämmenselän puolella jatkoin palmikkokuviota. Sormien juuressa kavensin pois muutamia silmukoita ennen kuin aloin kutomaan sormia sileällä neuleella.
Malli: Annika B. sukat muokattuna hanskoiksi, sormiosaan otettu vinkkiä Kipakoiden kalenterin (v. 2010) Lyhde-sormikasohjeesta
Lanka: Lankakauppa Kujeen Kuje-lanka
Puikot: 3 mm

Varsi tosiaan on pitkähkö, mikä ei haittaa yhtään, sillä ranteisiinkin tarvitaan lämpöä, etenkin jos takinhihat on vähänkään väljät. En ole kutonut hanskoja pitkään aikaan, eikä minulla ole omatekoisia hanskoja, mutta nytpäs on! Ja valmistuivat juuri sopivasti kun kelit alkavat viilentyä täällä etelässäkin siihen malliin, että käsiin tarvitaan lämmikettä. 


4 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Voi mikä kuvio! Harmi jaloille mutta onni käsille, kuvio pääsee nyt esille :D Ihanat!

Tiina kirjoitti...

Oi miten upeat sormikkaat! Onni onnettomuudessa, että keksit neuloa sukantekeleistä noin kauniit hanskat.

hillanen kirjoitti...

Superkauniit! Ihana värikin!

Outi kirjoitti...

Maritta: Kiitos! Aivan totta, nythän tuo palmikko tosiaan on näkösällä paremmin kuin sukissa :)

Tiina: Kiitos! Onneksi tämän vaihtoehdon heti hoksasin eikä jäänyt kudin ufoutumaan!

Hillanen: Kiitos! Tykkään kans väristä kovasti.