torstai 8. syyskuuta 2011

Sukkaharmitus ja syksyn lämmikettä


Mikä on kun lanka ei kestä... Nämä sukat tein siskolleni viime jouluksi, ja ne on jo nyt tämän näköiset:
Päkiän kohdat molemmista sukista ovat hiutuneet läpinäkyviksi, ja nimenomaan harmaan langan kohdalta. No, on se ticoticokin vähän kulahtanut. 


 


Siskoni soitteli, että olisi uusien sukkien tarve, ja minä kyllä ihmettelin, että kuinka jo nyt, kun aiemmin on sukat kestäneet useampia vuosia. Pyysin kuvatodisteita, ja tässä sen nyt näkee.. Voiko olla, että kivilattia (jota siskoni kodissa on paljon) kuluttaisi sukanpohjaa näin paljon, vai onko vain todettava, että harmaa lanka (joka siis oli alelöytö jotain minulle outoa merkkiä) on vain pettänyt? Sukkatoive on nyt otettu vastaan, ja äiti valjastettu paikkaamaan nämä nyt ensi alkuun. Positiivista on kyllä se, että kuvista huomaa kuinka sukkia on käytetty ahkerasti, kun ovat vähän nyppyyntyneet! Sitä nyt tuskin pystyy estämään millään.

Mutta sitten toisiin neuleisiin. Syksy tulee, vaikka vielä ei kovin viileää olekaan ja villakamppeita ei tarvita. Ehdin kuitenkin aloittaa viileneviin päiviin varautumisen, kun löysin ihanaisen langan Oulun työreissulta Lumoavasta langasta! Silkbloom finossa oli niin kaunis punaisen sävy, että sitä oli pakko ostaa pari kerää. Myyjän kanssa keskustelimme langan riittoisuudesta kauluriin, ja päädyin kahteen kerään jotta se ei loppuisi kesken. Lankaa riittää kuitenkin vielä myssyynkin!


 


Malli: Eleanor cowl, Knitty Deep Fall 2010
Lanka: Silkbloom fino, vajaa 50 g
Puikot: alaosassa 4 mm, yläosassa 3,5 mm

En tehnyt mitään muutoksia ohjeeseen, vaikka lanka oli hieman ohuempaa kuin ohjeen lanka. Laskeskelin, että leveys ei tule heittämään paljonkaan, jos kudon ohjeen silmukkamäärillä. Mietin kyllä yhden mallikerran lisäämistä, mutta olen lopputulokseen oikein tyytyväinen. En ole kokeillut takin kanssa täätä, mutta näin äkkiseltään tuntuu sopivan kokoiselta. Halusin juuri tällaisen kaulurin, joka tulee lähelle kaulaa. Pitsikuviossa tapahtui joka kerros jotain, ja aina eriä kuin edelliskerroksella, mutta yllättävän joutuin tämä kutoutui. Ja edelleen ihastelen tämän langan tuntua. Silkin ja merinovillan yhdistelmä on taivaallinen! Ja langan värit ovat herkkuja.

Lankaa tosiaan jäi reilu kerä, ja pistin puikoille myssyn, jonka malli mielestäni passaa kaulurin kuviointiin aika kivasti. Tällä hetkellä vain näyttää siltä, että myssystä on tulossa vähän iso, ja toisaalta en ole varma, onko tuo malli sittenkään kivannäköinen päässä.. Katsotaan, kudon vähän eteenpäin vielä ja kokeilen sitten. Onhan tässä aikaa vielä ennen kuin myssyä tarvitaan, ehtii purkaa ja kutoa uuden! Tai jättää seuraavalle talvelle...


 

8 kommenttia:

Kytsätär kirjoitti...

Ihana kauluri!

Maritta kirjoitti...

Harmi tuo harmaa lanka, mä oon neulonut veljelle samasta langasta ja ovat kuulemma vielä kunnossa.

Mutta tuo fino on kyllä niiiiiin ihana lanka, että suorastaan soljuu puikoilla. Kivan kaulurin tuosta teit ja onnea myssyn kanssa :D

Outi kirjoitti...

Kytsätär: Kiitos, tykkään kans ja odotan jo sopivia kelejä :)

Maritta: Juu, sukkalankaharmitus on kova.. Toivottavasti veljesi sukat pysyvät ehjinä!

Ja kiitos, kaulurikelejä odotellaan! Pipo ei etene, mutta ei tosiaan ole kiire :)

Anonyymi kirjoitti...

Sukkien kulutusaste on kova, oli kesä tai talvi! Ne on niin kivat ja näpsäkät. Kivilattia kuluttaa sukkaa kuin sukkaa, etenki semmonen karhea niinku meillä on. Langassa siis ei välttämättä ole vikaa. Uusia sukkia en tarvitse, mikäli nämä voidaan korjata ;-)
-sisko

Outi kirjoitti...

Sisko: Se on hyvä että tykkää käyttää villasukkia :) Ehkä se sitten on se lattia, missä vika on.. Toivottavasti saat sukkiin pian korjausapua, ja katotaan sitä uusien sukkien tarvetta sitten!

Anonyymi kirjoitti...

Mun on pakko tähän nyt kommentoida että tietäen siskon hyvinkin reippaaksi ja touhukkaaksi niin en yhtään ihmettele sukkien kulumista ;)
T: Apinafarmin sisko :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen neulonut sukkiin uudet pohjat, kun päkiän kohdalta nopeasti kuluu. Bonuksena lisää lämpöä ja pehmeyttä. Ei men kauaa ja sukat saavat pitkästi lisää ikää.Terv. Sinikka Haapajärveltä
PS. Kivoja töitä!

Outi kirjoitti...

Apinafarmin sisko: On jäänyt sun kommentti huomaamatta, pahoittelut! Mutta juu, touhukashan se sisko on, eikä paikallaan pysy, että ei ihme kun sukat kulahtaa ;) Annoin sille nyt sitten joululahjaksi langat, puikot ja sukkaohjeen, niin saa aktivoitua aiheeseen itse!

Sinikka: Kiitos kommentista ja vinkistä! Katsotaan pitääkö nyt ryhtyä tehtailemaan vaihtopohjia siskolle sukkiin :)