lauantai 27. helmikuuta 2010

Riviin järjesty!

Eihän täällä mitään valmiita neuleita ole, e-hei! Mutta pientä tuunausta ja askartelua (=sisustusta) on tullut taas harrastettua.


Aikaisemmin esittelin kenkälaatikosta tuunaamani säilytyslaatikon (kuvassa vasemmalla), se on päällystetty vanhoilla Kotilieden sivuilla. Nyt sitten laatikko sai seuraa pienemmistä rasioista (kuvassa oikealla). Ne ovat siis vanhat Aino-jäätelörasiat, jotka ovat olleet vastaavassa käytössä ompelutarvikerasioina, mutta ilman kaunista pintaa. Matkalaukku ison laatikon päällä on kirppislöytö, ja pitää sisällään puuvillatilkkuja.Päällystin toisen rasian Kotilieden sivuilla, sillä niitä jäi jäljelle aiemmasta projektista, ja toisen ruskea-vaaleanpuna-pilkullisella kankaalla. Kankaat ja lehdet on kiinnitetty Decoupage-lakalla. On se vain kätevä aine!Taas löytyi hauskoja mainoksia Kotiliedestä, ja poimin osuvimman: "Itse ompeleminen on hauskaa", mainostaa koko perheen vaatteiden kaavoja. Jos yhtäkkiä ompeluinnostus lakkaa (esimerkiksi silloin, kun ompelukone ei suostu yhteistyöhön), voi kurkata rasian kantta ja yrittää motivoitua! Rasian kyljessä on kuva neulojan esiliinasta, jonka myös taannoin esittelin, pitihän se ottaa talteen! Rasiat pitävät sisällään erilaisia ompelutarvikkeita, tukikankaita, pitsejä ja nauhoja muun muassa.

Samaan syssyyn päällystin kansion samaisella pilkkukankaalla.


Tähän kansioon yritin mahduttaa kaikki tulostamani tai kopioimani neule- ja ompeluohjeet. Tuunausprojekti liittyi siihen, kun järjestelin ompelunurkkaustani uuteen uskoon. Pitihän kaikille tarvikkeille saada kivannäköiset säilytyssysteemit!

Bongasin myös yhden hyvän idean Pujoliivi-blogista: lasipurkin voisi täyttää jämälangoilla, jolloin se olisi aika värikäs ja hauska sisustuselementti. Ja tulipa mieleeni että voihan se inspiraatio jämälankojen käyttöön iskeä paremmin, kun langat ovat näkösällä!


Jämälangoista tulikin mieleeni, että ilmoittauduin Lankahamstereihin. Viime viikonloppuna lankalaatikkoa tuulettaessani tulin siihen tulokseen, että entiset langat olisi saatava kulutettua. Eihän mulla niin paljon lankaa ole kuin joillain muilla, mitä olen blogeissa nähnyt, mutta nyt on hyvä syy alkaa langanostolakkoon ja kuluttamaan vain omia varastoja!

4 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Nättejä rasioita. Olen miettinyt tuota kenkälaatikoiden päällystämistä itsekin, kun vaatekaapin päällä on rasia poikineen, jossa säilyttelen kaikennäköistä tavaraa. Pitäis vaan saada aikaiseksi. Lakkaakin pitäis jostakin kaapista vielä löytyä. Viittis vaan alkaa ;D

Hety kirjoitti...

Kevätsiivous- ja järjestelyinspiksen kourissa ihastelen hillitynkauniita säilytysrasioitasi. Eipä kyllä uskoisi jäätelörasioiksi!

Outi kirjoitti...

Kiitos molemmille kommenteista!

Tosiaan, aikaa ja inspiraatiota vaaditaan, ja tarvikkeet, ja kun nämä on olemassa niin samalla vaivallahan kannattaa ottaa useampi rasia käsittelyyn!

Olisin tietysti voinut päällystää jäätelörasiat kokonaan kankaalla/lehden sivuilla, niin ne olisivat vielä vähemmän näyttäneet jätskirasioilta, mutta jotenkin se tuntui liian haastavalta (purkin kaarevat reunat....).

Tiina kirjoitti...

Ihastuttavia tuunauksia! Täytyy tulla tutustumaan sun päivitettyyn ompelunurkkaukseen ihan livenä ;)

Tiina