keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Laatikon salaisuus

Edellisen postauksen loppukevennys antoi jo pientä vihjettä siitä, että täällä on puuhailtu vanhojen lehtien parissa. Löysin Kotilieden vuosimallia 1959 Hakaniemen hallin antikvariaatista. Siellä olen ennenkin selaillut vanhoja lehtiä miettien, mitä niistä voisi värkätä. Tämän lehden parhaimmat palat päätyivät sitten kenkälaatikon päällysteeksi!


Myynnissä olevat lehdet ovat pääsääntöisesti tosi hyvälaatuisia, mutta niissä on kuitenkin kivasti pientä vanhaa patinaa. Lehden artikkelit ja mainokset oli kyllä hauskoja!

Kenkälaatikon olin säilyttänyt "pahan päivän varalta". Suunnittelen pikku hiljaa ompelunurkkaukseni uudelleen järjestelyä, joten laatikot ovat tarpeen kankaita, lankoja ja tarvikkeita varten. Nappasin Kotiliedestä parhaimman oloiset mainokset, jotka sitten lakkasin kiinni decoupage-lakalla. Lakkasin vielä kertaalleen koko homman, kun olin saanut kiinnitettyä mainokset.
Ja kanteen pääsikin asiaan kuuluvasti Singerin mainos! Tietysti kahvinjuojana piti ottaa mukaan myös kahvimainokset.


Varmaankin minun pitää käydä vielä liimapuikolla läpi nurjalle puolen menevät taitteet, kun ne ei oikein pysyneet lakalla. Muuten oli aika hauskaa puuhaa, ja jatkan todennäköisesti seuraavaksi Aino-jäätelörasioiden päällystämisellä! Niihin mahtuisi sopivasti kaikkea ompeluun liittyvää tilpehööriä, ja Kotiliedestä jäi vielä sivujakin käytettäväksi.

Mutta neulejuttu vielä: tänään ratkaisin mieltä vaivanneen neuleongelman, ja olen kyllä älyttömän tohkeissani!!! Mietin tässä vuoden alkaessa, että tälle vuodelle voisin ottaa projektiksi vanhan lankavaraston tuhoamisen, mutta alessa lupasin itselleni tehdä pieniä lankahankintoja! Minulla on Novitan Bambua ja Tennesseetä jonkin yläosan verran molempia hamstrattuna, mutta ei vielä ollut tarkkaa mielikuvaa, mitä niistä tulisi. Lisäksi hankin alesta Dropsin Alpacaa neuletakkia varten.
Tulostin pari Interweave Knitsistä hankkimaani ohjetta, ja pähkäilin, kumman tekisin Alpacoista. Googlailin vähän, ja selvisi, että toisen voisikin tehdä Novitan bambusta, kun näin tämän toteutuksen. Eli, laatikossa inspistä odottaneet bambut pääsevät Printed silk cardiganiksi ja toinen IK:sta hankkimani ohje, eli Henley perfected, toteutetaan Alpacasta. No, Tennesseen kohtalo jäi vielä auki, mutta hei, eihän mulla ole kuin kaksi kättä, joilla kutoa, joten annetaan inspiksen vielä hautua :) Näissäkin on jo vähäksi aikaa tekemistä. Nyt siis mallitilkun tekoon mars!

1 kommentti:

Hety kirjoitti...

Tosi hieno ja tyylikäs tarvikelaatikko - kertakaikkiaan!
t.Heidi