perjantai 6. marraskuuta 2009

Terveisiä Lontoosta!

Syksyn katkaisi kivasti pieni lomanen Lontoossa. Siellä se kaupunki odotteli nähtävyyksineen ja maisemineen, kauppoineen ja pubeineen! Pari kertaa on tullut kaupungissa käytyä, ja molemmilla kerroilla päättänyt palata joskus uudestaan. Tällä kertaa ei tarvinnut tutkailla niitä perinteisimpiä paikkoja, kun ne oli nähty jo.

Ystäväni suosituksesta poikkesimme Portobello roadilla katselemassa sen antimia. Ihmisiä oli tungokseen asti, mutta ihastuin alueeseen!


Toinen tuttavani suositteli poikkeamaan myös Camden townissa, se olikin taas vähän toisenlainen alue edellämainittuun verrattuna.


Ja tokihan muutama perinteinen nähtävyys sisällytettiin kävelymatkaan.


Reissua suunnitellessa tutkailin
lankakauppoja etukäteen blogimaailmasta. En kuitenkaan viitsinyt juoksuttaa kaveriani (joka siis ei ole käsityöihmisiä) ympäri Lontoota kaikkien lankakauppojen perässä, vaan poikkesimme vain John Lewis -tavaratalossa. Sillä välin kun kaverini jäi alakertaan, suuntasin itse suoraan kässäosastolle, jonka tiesin saamieni vinkkien perusteella olevan neljännessä kerroksessa. Eihän minulla mitään varsinaista lankatarvetta ollut, mutta lankaosastolla sellainen tarve syntyy äkkiä! Hipeltelin kaikki mahdolliset lankalaadut ja loppujen lopuksi päädyin Mirasol K'achaan. Aivan ihanan pehmeä lanka, mutta se onkin merinovillan, alpakan ja silkin sekoitus. Väri on myös herkullinen, Magenta Magic.Suunnitelmissa on myssy mahdollisesti tällä ohjeella ja kaulanlämmike, jolle en ole vielä keksinyt ohjetta, ehkä jotain pitsikuviota omasta päästä. Sen verran hintava tuo lanka oli, että sai jäädä ainoaksi lankatuliaiseksi tällä erää. Tampereen kädentaitomessut ovat ihan kohta, ja sinne suuntaan äitini kanssa. Pitää säästellä langanhamstrausenergiaa sinnekin!

Ei kommentteja: