tiistai 24. marraskuuta 2009

Tuunailuja

Kaapissani pyöri vanha villapaita, pikkusiskolta joskus muinoin kirpparituomiolta pelastettu. Se oli meillä molemmilla aikansa muistaakseni ihan ahkerassakin käytössä.


Paita siirtyi kirpputoripinoon minunkin kaapissani, mutta siitä pinosta se ei kuitenkaan päätynyt kirpparille. Ideoita sen tuunaamiseen milloin miksikin pyöri kyllä päässä, ja pyöräytin myös paidan pesukoneessa huopumassa. Huovutettunakin se päätyi vielä kaapin perukoille, kunnes tuli tarve ja idea pikkusiskon syntymäpäivälahjasta!

Sakset kävivät ja puikot ja koukku kilisivät, ja syntyi säärystimet:


Ja tottahan pieni kukkanenkin piti virkata säärystimen reunaan. On sillä toki tarkoituskin, sen perusteella tietää, että kukkapuoli tulee alaspäin!

Olen näistä virkatuista kukkasista niin innoissani, kun löysin kirjastosta kirjan 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin, ja voisin virkata kukkia koristeeksi kaikkialle! Tein jopa yhden kukan hiuspinniin... Niin, säärystimistä vielä. Kudoin siis 7 veljes-langalla reunukset ainaoikealla neuleella, paitsi alareuna on 2 oikein 2 nurin -joustinta, ja yhteen reunaan tein napinlävet. Napit hankin kirppikseltä, koskapa en omista (vielä) nappivarastoa.

Siskoni vaikutti tykkäävän lahjasta, toivottavasti ovat käyttökelpoiset!

2 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Hienot säärystimet - kerrassaan innovatiivista! Täytyisi tutustua tuohon mainitsemaasi virkkauskirjaan. Usein on tarve pienille virkatuille koristeille, mutta kun koukku ei vaan ota pysyäkseen kädessäni. Ehkä ongelma on enemmän asenne- ja itsevarmuuspuolella...

Outi kirjoitti...

Kiitos! Kyllähän tuo villapaita pitkään siellä kaapin perukoilla odotteli inspiraatiota... Harmi, kun tuon virkkauskirjan painos on loppunut, eikä sitä saa kaupasta, omani on ollut kirjastosta lainassa jo muutaman kuukauden :) Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan virkkausta, pienistä töistä on helppo aloittaa!