keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Ruuhkan purkua

Täällä on valmistunut yhtä ja toista viime aikoina, enempi ja vähempi kiireellä. Pari tilaustyötä ja yksi lahjus. Ei siis mitään itselle tällä kertaa, mutta Lontoon-langat huutelevat päästä puikoille, joten eiköhän tässä kohta tapahdu silläkin saralla!

Ystäväni tilasi jo aikaa sitten uuden Rinsessa-setin, pipon ja kämmekkäät. Kudoin vastaavan setin hänelle vihreänä viime syksynä, ja nyt oli tarve luonnonvalkoiselle. Otin tilauksen vastaan, mutta en luvannut nopeaa toimitusta! Onneksi edellisvuotinen setti oli käyttökelpoinen, joten ystäväni ei (toivottavasti) ole paleltunut tänä syksynä :) Pipo siis valmistui, ja eiköhän kämmekkäätkin pääse kohtapuolin puikoille
.


Malli: Rinsessa-pipo, Ullasta

Lanka: Novita Wool, vähän reilu 50 g
Puikot: 3 mm (en muista, mitkä viime vuotisessa versiossa oli, ehkä 3,5 mm, toivottavasti tämä ei vaikuta haitallisesti pipon sopivuuteen)

Pipo oli hyvä työmatkaneule, pieni ja nopeatekoinen. Samanaikaisesti kotona oli puikoilla villatakki serkkuni tyttärelle. Pikkuvelihän sai villatakkinsa jo aikaisemmin, ja isosisko saa omansa ihan piakkoin.


Malli:
Modan mukana tullut "Koko perheen neuleet, 50 mallia", muokattu ohjeesta 50
Lanka: Gjestal Maija, 250 g
Puikot: 3,5 mm (en tiedä olisko sittenkin ollut parempi pienemmillä puikoilla, mutta se on myöhästä ny!)
Napit: Punaisesta Langasta Hakaniemen Hallista
Toivottavasti koko on sopiva!


Virkkasin villatakin koristeeksi vaaleanpunaisesta Novitan Woolista kukkasen (ohje "201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin" -kirjasta) ja laitoin taustalle rintaneulan. Napit on vaaleanpunaiset saajan oman toiveen mukaan. Halusin somistaa tätä vähän tyttömäiseksi, kun muuten takin väri on neutraali. Takin on tarkoitus siirtyä myöhemmin pikkuveljelle, ja napit voi vaihtaa sitten pikkuveljen maun mukaiseksi.

Sitten se kiireisin työ, eli syntymäpäivälahja yllä mainitulle pikkuveljelle. Hänellä on 1-vuotissynttärijuhlat tulevana lauantaina ja yhtäkkiä päätin tekaista sukat. Onneksi yksivuotiaan jalka ei ole suurensuuri niin lahja ehti hyvissä ajoin valmiiksi.


Malli:
oma, silmukkamäärään apua mm. Novitan sukkataulukoista
.
Lanka: Gjestal Knopp (vihreä) ja Mokkasukka-langan (harmaa-ruskea) jämät
Puikot: 3 mm

Harmittaa, kun päivät on jo lyhentyneet niin, että on jo pimeää, kun töistä pääsee kotiin asti. Valokuvat pitää kuvata sisällä ja sähkövalo ei valaise kunnolla, jotta neuleista saisi oikeat värisävyt esiin. Itselle pitää ladata aurinkoenergiaa viikonloppuisin, ja tulevana sunnuntaina energialatauksen saa toivottavasti Tampereen käsityömessuilta!

2 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Voi kun olet ollut ahkera ja saanut paljon kaunista aikaan. Tsemiä yhä pimeneviin päiviin!

Outi kirjoitti...

Kiitos, Hety! Tässä nyt vahingossa tuli valmiiden töiden suma :) Tosiaan pimeyttä riittää, kun taas suli viime viikon lumikerros. Mutta koitetaan jaksaa!