torstai 22. lokakuuta 2009

Pientä sievää uudelle tulokkaalle

Ystäväni sai viime viikolla tyttövauvan, ja muistin tulokasta myssyllä ja tossuilla. Olin tietoinen vauvan tulosta jo pitkään, mutta silti kutominen jäi viime tippaan! Idea lahjaksi ei millään ottanut syntyäkseen, kun punnitsin eri vaihtoehtoja ja vertailin olemassa olevaan lankavarastooni. Ja kun ei ollut tietoa, tuleeko tyttö vai poika, niin värin kanssa piti olla varovainen.


Myssyn ohje: Novita kesä 2009. Oli muuten erittäin helppo malli, ja sovelsin ohjetta siten, että toisen reunan kavennukset ja levennykset tein lyhennetyin kerroksin ja takasaumaan kolmen puikon päättelyn, joten ei ollut ommeltavia saumoja (minäkö muka laiska...!)
Lanka: Le fibre nobili by Filatura cervinia, Tallinnan Karnaluksista, (8 % kasmir, 22 % silkki, 70 % merinovilla, pehmeä kuin mikä)
Puikot: 3,5 mm

Tossujen ohje: Suuri käsityölehti 4 / 2003 (omia sovelluksia pitkin matkaa, kun en halua ommella saumoja ja en ehkä ymmärtänyt ohjetta)
Lanka:
Le fibre nobili by Filatura cervinia, Tallinnan Karnaluksista tämäkin (100 % merinovilla)
Puikot: 3 mm
Koristeeksi tein kukkaset virkkaamalla, ohje 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin -kirjasta. Ja pitäähän sitä helmiäkin olla, tyttömäistä bling blingiä ehdottomasti!

Molemmat langat olivat pehmoisia, mutta huono puoli vauvaperhettä ajatellen on se, että konepesu ei ole sallittu. Voiskohan siitä huolimatta kokeilla villapesuohjelmaa..?

2 kommenttia:

Hety kirjoitti...

...tai käsinpesuohjelmaa? Söpö setti, jonka pikkukukkaset helmineen kaikkineen kruunaavat!

Outi kirjoitti...

Aivan, onhan siinä pesukoneessa käsinpesuohjelmakin! Kiitos vinkistä ja kommenteista :)