sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ristiäislahja

Minusta tuli ystäväni tyttären kummi ja ristiäisiä vietettiin eilen. Muistin pientä kummityttöä itse tehdyllä lahjalla.
Tein hänelle tyynyn, jossa on kirjailtuna valmiiksi syntymäaika. Sen alla on tilaa nimelle, jonka kirjailen jälkikäteen. Nimi paljastui vasta itse tilaisuudessa, niin kuin asiaan kuuluu!
Tyynyn keskiosa on pellavakangasta. Kirjailin siihen yksinkertaisesti linnunsilmäpistoilla kukkakranssin kehystämään syntymäaikaa ja nimeä. En osaa piirrellä mitään hienoja koukeroita ja kuvioita, joten piirsin ympyrän lautasta apuna käyttäen, ja lisäilin sopiviin kohtiin kukkasia ja lehtiä.

 


Keskusosa on reunustettu tilkuilla, pellavaisilla ja valkoisilla. Pellavaa oli sen verran vähän, että pari vierekkäistä meni valkoisella. Ja kolmeen kulmaan riitti pellavapaloja pieniin sydämiin, neljänteen kulmaan laitoin valkoisen pitsipalan.

Sydämet on ensin silitetty kaksipuoleista liimaharsoa apuna käyttäen valkoiseen tilkkuun ja sitten tikattu ompelukoneen pykäpistoa muistuttavalla tikillä kiinni.

Keskiosan reunustin vielä vaaleanpunaisella pitsinauhalla. Kokonaisuus on aika hempeä ja tyttömäinen kyllä nyt!


4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Aivan ihana, niin tyylikäskin.

Outi kirjoitti...

Kiitos, Laura :)

Kaisa kirjoitti...

Ihanan herkkä lahja ja hyvä idea ristiäisiin!

Outi kirjoitti...

Kiitos, Kaisa, vastaavanlaisen tyynyn olen tehnyt reilut 10 vuotta sitten ensimmäiselle kummitytölleni ja hänellä näkyi olevan se edelleen sängyllään!