torstai 18. huhtikuuta 2013

Retroa

Tämä retrohenkinen ruskea-keltapalloinen joustofrotee kolahti Metsolan nettikaupan kuvassa jotenkin kummasti minuun, 70-luvulla syntyneeseen ja ruskeaan puetun lapsuuden eläneeseen! Ja tilattavahan tätä oli, nimenomaan vauvanvaatteita varten.
Kaavat: Ottobre 3/2006
Koko: molemmat kokoa 62 cm (saattaa olla vähän reilummat)
Napit: Puputsin puoti

Laitoin henkseleihin ommeltavat nepparit, ja peitin ompelujäljet noilla mätsäävillä napeilla. Napit bongasin Käsityötarvikemarkkinoilta Puputsin puodin tiskiltä. Vähän ne tuonne kuosiin hukkuu.


 


Ompelin henkselien päät tämän ohjeen mukaisesti, kätevää.

Toiset potkuhousut lähetin siskontytölle ja toiset jäävät meille. Kangasta jäikin vielä, mitähän siitä keksisi... Ei näitä retropalloja nimittäin kovin suuressa mittakaavassa kestä :)

Lisää palloja vähän kesäisemmissä merkeissä:
Kesää varten tein trikoohaalarin, toiveissa siintää aurinkoinen ja lämmin kesä! Tästä tuli vain epähuomiossa ehkä liian iso, täytyy kokeilla sitten kun saadaan sitä täytettä näihin. En oikein osannut miettiä, missä tahdissa vauvat kasvavat, ja oletan nyt, että meillä ei ehditä tähän 68 cm kokoon vielä kesän aikana..

Kaavat: Suuri Käsityölehti (en muista numeroa...)
Kangas: Eurokangas

Täytyy kyllä sanoa, että Ottobren ompeluohjeet ovat selkeämpiä kuin Suuren Käsityölehden. Haaranapituksen kaistaleita työstin pitkään ja hartaasti, eikä ne siltikään mene ihan kohdakkain. Mutta eipä se haittaa, kun ei ole kovin näkyvä ongelma (en laita lähikuvaa)!

Ei kommentteja: