sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Pientä ja tarpeellista ommeltua

Tein pieniä ja tarpeellisia ompeluvärkkäilyjä itselleni: 

kukkaron
 ja neulakirjan
Kukkaron päälliskangas on ohutta farkkukangasta ja vuori ruskea-vaaleanpunapilkullista puuvillaa. Kukkaronkehys on ompelemalla kiinnitettävä malli, Sinellistä.
Kukkaron toisella puolen on pikkutasku ostoskärrypoletille. Toista puolta koristaa rimppakinttulintunen, kun sellainen kuvio ensimmäisenä tuli mieleen. Linnun osat on silitetty liimaharson kera kiinni farkkukankaaseen ja tikattu (hieman huteran hataralla ompelukäsialalla) vapaalla konekirjonnalla. Tällaisia kuvioita ja koristuksia olisi kiva ommella enempikin, mutta ei se kyllä hätäisen ompelijan hommaa ole. Nyt oli aikaa keskittyä tähän niin sain aikaiseksi, mutta kyllähän se pientä näpertelyä on.
Kukkaronkehys oli suht helppo kiinnittää  ommellen, mutta sisäpuolen tikkejä ei kannata tarkkaan katsoa kun ne menivät vähän vinksalleen. Tosin eipä ne sieltä mihinkään näy kun ei esittele :)


 


Neulakirjan ompelin samalla istumalla. Päälliskangas Marimekon paksua puuvillaa, sisäpuolella kirkkaanvihreä puuvillatilkku. Sivut tein askarteluhuovasta. Olen monesti ajatellut, että pitäisi tehdä silmäneuloille tällainen kätevä säilytin, mutta nyt vasta tulin tehneeksi. Katsotaan, onko niin toimiva kuin kuvittelin, ainakaan tähän eivät silmäneulat uppoa niin kuin neulatyynyyn!


6 kommenttia:

Ellimelli kirjoitti...

Ihana kukkaro! Tuo ompelemalla kiinnitettävä kehys on varmaankin kätevämpi kuin liimaamalla/puristamalla kiinnitettävä.

Outi kirjoitti...

Ellimelli: Kiitos :) Olen kerran tehnyt sellaisen puristamalla+liimaamalla kiinnitettävän kehyskukkaron, ja siihen jäi puristusjäljet näkymään ikävästi. Tällainen ommeltava vaikutti kyllä kätevältä, ja on kestänyt käytössäkin, ainakin näin viikon käytön perusteella!

Jokke kirjoitti...

Iiks, söpöjä.

Outi kirjoitti...

Jokke: Kiitos :)

Kaisa kirjoitti...

Lintunen on kyllä vastustamaton. Hieno toteutus!

Outi kirjoitti...

Kaisa: Kiitos! Lintu oli ainut hahmo, mikä tuli mieleen ja minkä osasin piirtää ja leikellä sitten tilkuista, mutta hauskahan siitä tuli :)