maanantai 9. heinäkuuta 2012

Taas sukat

Juhannusreissulle lähtiessämme etsin jotain neuletta automatkailun ajankuluksi. Puikoilla ei ollut sopivaa mukaanotettavaa neuletta, edellisen postauksen sukatkin ehtivät valmistua ennen reissua. Eipä tarvinnut kauan etsiä, avasin vain lankalaatikon, niin kivat pikkukerät siellä odottivat rinnakkain, ja sain idean! Niillä voisin vihdoin kokeilla Broken seed stitch -sukkia.
Langat: Handun kasmir-sukkalanka (monivärinen) ja Schoppel Wolle Admiral (vaaleanpunainen)
Puikot: 2,5 mm
Muuta: 42 silmukkaa, jalkaterä n. 15 cm, tiimalasikantapää ja kärjessä sädekavennukset

Näitä sukkia olen halunnut testata jo jonkin aikaa, kun näistä on niin kauniita versioita ja väriyhdistelmiä muilla näkynyt. Väriyhdistelmää en vain osannut päättää omien lankavarastojeni langoista, ennen kuin bongasin nämä lankakerät, jotka vahingossa sattuivat olemaan vierekkäin lankalaatikossani. Aika onnistunut yhdistelmä minun mielestä!
Olen huono arvioimaan langanmenekkiä, joten aloitin ensimmäisen sukan 50 silmukalla ja posottelin menemään. Kudoin sukan valmiiksi, jalkaterän pituus oli jotain 17 cm. Arvelin kyllä jo siinä vaiheessa, että langat eivät tule riittämään toiseen samankokoiseen, niinpä tein toisen sukan 42 silmukalla. Langanloppujen huvetessa purkasin ekan sukan, ja sain siitä jatkolankoja tähän kakkossukkaan, ja lisäksi parin tälle kakkossukalle. Näin tuli kudottua kolme sukkaa kaikenkaikkiaan, ja harjoiteltua tosissaan tätä mallineuletta!
Arvelin mallineuletta kuvien perusteella hankalaksi, ja luulin, että siinä nostetaan silmukoita jotenkin edelliseltä kerrokselta tai jotain. Mutta tämähän olikin aivan yksinkertainen helmineulemuunnos, siis varsin nerokas malli!

5 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Kauniin värinen toteutus tästä huipusta mallista. :)

Maritta kirjoitti...

Kauniit! Mä oon myös suht huono arvioimaan menekkiä ja oon aina aika varovainen ettei tarttis purkaa.

Outi kirjoitti...

Neulisti: Kiitos! Pitää tutkailla lankavarastoja, jos sieltä löytyisi lisää hyviä väriyhdistelmiä uusiin sukkiin :)

Maritta: Kiitos! Tuo langanmenekin arvioiminen on ärsyttävää, kun mua jää harmittamaan, jos teen varovaisesti jotain pientä jämistä, ja sitten niitä jämiä jää vielä vaikka saman verran :) Siksi aloitin tällä kertaa isommalla koolla, onneksi näin pienten sukkien kutominen ei vie kauan ja purkaminen ei niin kovasti harmita.

Anonyymi kirjoitti...

Kivat sukat. Taas yksi malli to do -listalle :)

Outi kirjoitti...

Tiina: Kiitos! Suosittelen kyllä tätä mallia :)