lauantai 4. elokuuta 2012

Mökkituliaisia

Vaikka kesäloma on ohi, niin yksi kesäinen mökkireissu on vielä tulossa. Menemme serkkuni upouudelle mökille saaristoon kyläilemään, ja ompelin pientä tuliaista viemisiksi, kassin ja patalapun.
Löysin Finlaysonilta Töölö-aiheista kangasta, ja se sopi kuin nakutettu Töölössä asuvalle serkulleni! Eipähän unohdu koti siellä mökillä oleillessa. En aivan saa kiinni kankaan kuosista, missä kohtaa Töölöä tuossa mennään. Toisaalta tämä on kiva kuosi, kun ei niin kirjaimellisesti esitäkään mitään tarkkaa kohtaa, kuten esimerkiksi Vallilan kankaat. Ja värityksestä tykkään, vihreä piristää kivasti graafista musta-valko-harmaata.
Kassi on kokoluokkaa 40 cm x 45 cm, otin mallia omasta toimivankokoisesta kangaskassistani. Kangas on tukevaa puuvillaa, joten sen uskoisi kestävän painavampiakin ostoksia.
Patalappuun otin myös kokoapuja omasta vanhasta patalapusta. Sisällä on tikkivanua, jota oli jäänyt jostain vanhasta päiväpeittoprojektista. 

Kuvassa näkyy pikkuinen kukka: rucola on päässyt kukintavaiheeseen!  

Kesällä on tullutkin ommeltua kovasti, varsinkin näitä nopeita ja pieniä ompeluksia. Ompelukonekin surauttelee nyt niin mallikkaasti, kun se kävi huollossa. Toki puikotkin viuhuvat, mutta nyt on vähän isompi projekti menossa (villatakki, pitää varautua syksyyn hyvissä ajoin!), joten sillä saralla ei ole vielä esiteltävää.

8 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kiva kangas! Ja mukavat viemiset!

Maritta kirjoitti...

Ihania ompeluksia sinulla taas! Mahtoi olla mieluinen lahja :D

Outi kirjoitti...

Sanna: Kiitos! Tykkään kans kankaasta, etenkin kun se on sellaista paksumpaa ja kestävänoloista tekoa.

Maritta: Kiitos kiitos :) Tulevana viikonloppuna vasta mennään mökkeilemään, toivon mukaan kelepaa saajille, ainakin pitäis olla käytännöllinen tuliainen!

Kaisa kirjoitti...

Loistoidea taas tuliaisiksi!

Outi kirjoitti...

Kaisa: Jep, helppo ja nopea toteuttaa vaikkapa viime hetken tuliaisena!

Laura kirjoitti...

Varmasti tykätty tuliainen!

Outi kirjoitti...

Laura: Ainakin vaikutti siltä, että tuliaisesta tykättiin, ainakin kassi pääsi heti käyttöön :)

Laura kirjoitti...

:)