torstai 11. marraskuuta 2010

Kummipojan villatakki

Nyt sitten vaihteeksi neuleasiaa, kun vihdoin on jotain valmista sillä rintamalla!

Sain joskus loppukesästä toiveen serkultani, että tekisin uuden villatakin hänen pojalleen, kummipojalleni, koska viime syksynä kutomani
villatakki oli käynyt pieneksi. Sovimme, että teen villatakin pojalle 2-vuotissyntymäpäivälahjaksi, synttäreitä juhlitaan tulevana lauantaina. Tein lankahankintoja jo hyvissä ajoin, kun Lankamaailma Nordiassa oli ale. Mittoja sain vain tovin odotella, ennen kuin pääsin kutomaan!
Malli: Modan mukana tullut "Koko perheen neuleet, 50 mallia", silmukkamäärät ohjeesta 46, raidoitukseen malli ohjeesta 42 (en osaa itse suunnitella raitojen kulkua!)
Koko: 2 v.
Lanka: Viking Baby ull (turkoosi, ruskea, harmaa), Gjestal Knopp (vaaleanvihreä), Sandnes Garn Sisu (oranssi), yhteensä reilu 200 g
Puikot: 3 mm, reunuksissa 2,75 mm
Napit: kirppisnapit omista varastoista, vähän huono valinta, mutta nappikaupastakaan ei parempia löytynyt juuri tähän hätään
!

Mulla ehkä vähän karkas mopo värien kanssa, ihan kuin legolaatikko olisi levinnyt tähän! Aluksi mulla oli vain turkoosi ja tummanruskea kerä, ja jämälankoja tarkastellessa bongasin kummipojan edellisen villatakin vaaleanvihreät langanloput. Lisäsin vielä harmaan, ja sitten tuntui, että takki kaipasi jotain piristystä, ja hankin vielä oranssin langan. Mutta onpahan ainakin väriä tähän harmaaseen syksyyn!
Mullahan oli nämä Titityystä hankitut autonapit varattuna tätä takkia varten, mutta ruskea lanka loppui kesken, enkä saanut kuin yhden taskun tehtyä, joten toinen nappi jää odottamaan seuraavaa kertaa. Jotenkin ajattelin, että ei voi olla kahta eri väristä taskua :)

Koko komeus paketoidaan sitten ekologisesti robotti-kassiin:
Löysin pussukan Uusix-verstaalta ja värien puolesta tämä sopi niin hyvin villatakkiin, niin olihan se pakko ostaa!

Ehkä näistä kuvista jotain selvää saa, kun valoisan aikana ei ehdi kuvaamaan!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana! Ja väritkin on hyvät! Ei ole liikaa värejä.

Maija

Maritta kirjoitti...

Hieno se on! Väriä pitää aina olla! Ja lapsethan vaan tykkää legoista :D

Mrs.Marple kirjoitti...

Oi kun ihanat värit!

Ei yhtään liikaa, suorastaa mainiot ja herrrkullisen yhteensopivat!

Outi kirjoitti...

Kiitokset kaikille yhteisesti :)

Synttärisankari (tai eniten ehkä sankarin äiti) näytti tyytyväiseltä villatakkiin, ja värejä ei kuulemma ollut liikaa. Uskottavahan se on :) Ja tämä lahja oli sitten pojan saamista synttärilahjoista ainut, mistä ei lähtenyt ääntä... Oliskohan pitänyt piilottaa taskuun joku tööttäävä jutska!

Tess kirjoitti...

Ihana raitaneule!

Outi kirjoitti...

Tess: Kiitos :)

Keppiheppa kirjoitti...

kaunis kuin mikä ja ihana retro-väri-raidoitus!

Outi kirjoitti...

Keppiheppa: kiitoksia kovasti!