torstai 14. lokakuuta 2010

Heijastuksia

Päivät lyhenevät jotenkin älyttömän nopeasti, ja joka aamu tuntuu edellistä hämärämmältä. Luntahan ei vielä täällä ole näkynyt, mutta saapa nähdä mitä ensi yö tuo tullessaan... Olen jo kaivanut kaikki heijastimet ja sijoittanut ne eri takkeihin, että varmasti näkyisin liikenteessä! Yksi akuutti heijastintarve kuitenkin oli, nimittäin bussikortin kotelo. Vanha kotelo oli teipattu joka kulmasta ja just tässä syksyn korvilla heijastinpuolikin vielä hajosi (se oli tuossa vasemmanpuoleisessa kannessa).
Tosi sujuvaa liikennettä, jos bussikuski ei näe, että yritän päästä kyytiin :) No, ei muuta kuin tilkut hyötykäyttöön ja ompelukone surisemaan.

Aiemmin vilauttelin Marimekon mallitilkkuja, mitkä löysin loppuunmyynnistä. Niistä tähän työhön valikoitui mustavalkoinen tilkku, Taikamylly nimeltään. Kuvio on tosin niin iso, ettei siitä näin pienessä jutussa selvää saa. Leikkelin heijastinnauhasta sopivia paloja valkoisiin kuviokohtiin ja ompelin kiinni. Nämä heijastinkankaat ei varmaankaan vastaa kaikkia heijastinvaatimuksia, mutta uskoisin, että on tyhjää parempi kuitenkin.
Kotelossa on kaksi taskua sisällä, kun on kaksi matkakorttiakin. Kotelossa on nappikiinnitys ihan varmuuden vuoksi, ettei kortit sieltä sitten tippuisi vaikka käsveskan uumeniin.

Samalla kun ompelukone ja heijastinnauha oli esillä, tein toisenkin heijastimen.
Tämän annan eräälle kohta kaksivuotiaalle autofanille! Ompelin kahdelle huopaympyrälle (musta ja harmaa) autonmalliset kuviot heijastinnauhasta ja renkaiksi löysin nappivarastoista sopivat napit. Hakaneulan laitoin kanttinauhalenkkiin, jonka ompelin huopaympyröiden väliin. Reunan siksakkasin umpeen.

Nämä nyt oli tämmöisiä välijuttuja. Puikoilla on paljon meneillään, isompaa ja pienempää, mutta niistä sitten myöhemmin. Joulukin ihmeesti on jo mielessä, lahjaideat pyörii mielessä ja osa puikoillakin!

Ai niin, pyykkäysasia: pesin Minimalist cardiganini koneessa käsinpesuohjelmalla, ja se tuli ihan samanlaisena (mutta puhtaana!) pyykistä. Rowan Purelife Revive -lankavyötteessähän sanotaan, että käsinpesu, mutta päätin uhkarohkeasti kokeilla pyykkikoneen käsinpesuohjelmaa, ja se toimi. Mutta tietysti pesukoneissa on eroja...

6 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Hih, hauskoja ja tarpeellisia. :D Tarttis kanssa muistaa lisätä nuo heijastimet takkeihin. Mä ostin viime syksynä heijastinlankaa ja tarkoitus oli virkata heijastimia. Josko vaikka viikonloppuna ehtis vähän koukuttelemaan jotain.

Outi kirjoitti...

Kyllä, nimenomaan tarpeellisia! Mulla tuli kyllä nyt jälkeenpäin parempi idea mieleen tuohon autoheijastimen reunukseen, kun sen olis voinut reunustaa pykäpistoilla. Mutta noita nyt vois tehdä lisää eri kuvioilla, ja kokeilla sitäkin. Heijastinlangasta virkattu heijastin ois kyllä kiva itselle.

Hety kirjoitti...

Hienoja heijastavia! Pitäis ottaa oppia ja mallia...

Outi kirjoitti...

Kiitos, Hety! Helppojahan nämä heijastimet on tehdä, kun vain hommaan ryhtyy :)

Hepuli kirjoitti...

Vastavierílulla :) Kiva kun olit käynyt katsomassa hepulointia :) Juuri tänään olen oppilaille muistutellut heijastimista, kivoja ideoita sulla siihen!

Outi kirjoitti...

Kiitos, Hepuli! Ja kiva kun tulit vastavierailulle :)