perjantai 29. lokakuuta 2010

Muodonmuutos

Ensin oli housut.
Sitten kävi sakset ja surautti ompelukone, ja näin housuista tuli hame!

Kävi nimittäin niin, että inspiraatio iski ja se piti heti saada toteuttaa!

Ostin kerran kirpputorilta nämä housut (huimaan 2 euron hintaan!) ihan vain värin takia. Ja oli ne myös hyväkuntoiset. Ajattelin käyttää johonkin ompelukseen materiaaliksi, mutta tarkkaa suunnitelmaa ei vielä ostohetkellä ollut.
Eilen matkalla töistä kotiin nuokuin bussissa ja mietin tämän iltaisten Halloween-juhlien asustusta, ja idea noiden kirppishousujen muutoksesta hameeksi välähti mieleen. Ystävieni kanssa sovimme teemaväriksi punaisen ja mustan, ja olin jo ompelemassa punaista paitaa juhliin. Sitten nämä housut tulivat mieleeni, niiden väri oli niin sopivan punainen. Kotiin päästyä kokeilin housuja päälle (siellä kirpputorillahan en sitä tehnyt...), ja päättelin, että vaikka ne muuten olivat tiukat, vyötäröosa voisi silti olla ihan ok. Niinpä lähdin saksimaan vetoketjun alapuolelta sopivasta kohtaa lahkeet pois ja sitten vielä pätkäisin molemmat lahkeet puoliksi.
Vyötäröosa oli passeli, ehkä pikkasen napakka edelleen, mutta kankaassa on onneksi elastaania! Ompelin lahkeista muodostuneet neljä kappaletta yhteen, ja ompelin vähän saumoja niin, että yläosa on alaosaa kapeampi. Sitten vekitin kappaleet vyötärökaitaleen kokoiseksi ja silitin kunnon höyryillä menemään. Vekeissä oli vähän sovittelemista, mutta päätin sitten, että en ala piilottelemaan mitään saumoja, kun siinä voi mennä hermo, ja sovitin vain vekkejä järjestyksessä kuusi eteen ja kuusi taakse ja mittasin että ovat kaikki kohdillaan. Helman ja vyötärön yhdistämiskohdan ompelin kolmeen kertaan ennen kuin hame oli sopivan mittainen, mutta purkaa ei tarvinnut! Koko housumateriaali tuli käytettyä melkein viimeistä senttiä myöten, pari suikaletta vain jäi jäljelle.
Jaa-a, en näköjään katsonut peilistä ennen kuin aloin kuvaamaan! Pikkasen niinkö kiristäis tuolta takapuolelta.. No ei katota niin tarkkaan!

Yllätyin kyllä, kuinka helposti tämä muodonmuutos kävi. Yhtään ei tarvinnut purkaa, ja lopputulos on juuri sellainen kuin kuvittelinkin. Lisäksi yllätyin, että todella ompelin hamosen yhdessä illassa. Ehkä vielä joskus myöhemmin piristän hametta jollain koristuksilla tai laitan helman pystysaumojen kohdille jotain nauhaa tai pitsiä.

Olen muuten ihan hurahtanut tähän "käytetystä uutta" -ompeluun! Olin Työväenopiston kierrätysompelukurssilla, jonka viimeinen kerta oli viime tiistaina. Värkkäilin siellä vanhoista pieniksi menneistä farkuista takkia, mutta en saanut sitä vielä valmiiksi. Onneksi farkkutakkikeleihin on vielä aikaa, enköhän kevääksi saa sen valmiiksi! Muitakin ompeluideoita on mielessä pyörimässä. Ja vielä kun bongasin nämä vaatteet Aleksi 13:ssa.. Neulerintamalla on myös vauhdikasta: monta työtä meneillään, joista osa jo joululahjoja.

Nyt ei muuta kuin hulluttelemaan Halloween-yöhön!

5 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Nätin mallinen hame! Osaispa sitä itekki tehä jotain ompelukoneen kanssa.

Maritta kirjoitti...

Vau mikä muodonmuutos! Tuosta tuli tosi hieno :D Kumpa mäkin vielä joskus pystyisin tuohon. Työväenopisto tarjoaa kyllä kivoja kursseja, minä oon ompelukurssilla ja opettaja on kyllä tosi innostava. Mulla vaan on liian hätäinen tyyli jalan kanssa vielä ja jälki on hieman, hmm, epätasaista... Hyviä Halloween-juhlia! :D

Hety kirjoitti...

Tulipas housuista sievä hame! Taas kerran ihastelen luovuuttasi...kunpa itsellänikin välähtäisi joskus vanhojen kierrätykseen menossa olevien vaatteiden kohdalla. Monesta varmaan saisi ihan kelpo juttuja. Täytyypä katsella ompelukurssia kevääksi :)

Romulus kirjoitti...

Kiva hame tuli! Ylimääräiset saumat eivät minusta koskaan haittaa. Mäkään en jaksa niitä alkaa piilotella, ne ikäänkuin kuuluvat aina kierrätystyön henkeen :).
Juu ja jep, Desigual on ihan hemmetin inspiroiva!

Outi kirjoitti...

Tess: Kiitos :) Hameen malli on kyllä kiva, ja mun vartalolle oikein passeli!

Maritta: Kiitos! Hyvä että sulla on hyvä ope, ettei innostus latistu. Mutta se maltti kaasujalan kanssa, eihän sitä aina muista!

Hety: Kiitos! Mulla on jo seuraava idea hautumassa :) Pitäis vain löytää villakangashousut kirppikseltä, niistä saisi aikas tyylikkään hameen tällä samalla konstilla. Mutta omia vaatevarastoja pitäis osata kyllä kans hyödyntää...

Romulus: Kiitos! Niinhän se tietty on, että saumat on kierrätysompelusten juju, ja olis kyllä ollut aikamoista säätöä ja hyvän matskun hukkaan heittoa se saumojen piilottelu tässä tapauksessa!Muuten, aika outoa, että postauksen päivämäärä on perjantai, silloin kyllä aloitin tekstin, mutta julkaisin vasta lauantaina... Yritin muokata jossain valikossa vielä tuota päivää, mutta eipä se mihinkään muuttunut.