tiistai 31. elokuuta 2010

Aatteet on mun vaatteet

Kyllä, nyt on ekologisia aatteita takin täydeltä!



Olen tietyissä asioissa hieman vihertävä, kierrätys ja ekologisuus on mulle tärkeitä juttuja. Ja kuinkas sattuikaan, Rowanilta tuli joskus keväällä markkinoille kierrätetyistä kuiduista tehty lanka! Kyseessä on siis Rowan Purelife Revive, 36 % kierrätettyä silkkiä, 36 % kierrätettyä puuvillaa ja 28 % kierrätettyä viskoosia! Nappivalinta ekologiselle kutojalle. Bongasin langat Stockan kuukausitarjouksesta muistaakseni huhtikuussa.



Ostin lankaa kerralla sen verran, että siitä saisi varmasti joko neulepaidan tai -takin itselle, mutta malli ei ollut ostohetkellä vielä tiedossa. Mietin eri vaihtoehtoja läpi, kun halusin jonkun yksinkertaisen mallin, missä langan tweed-henkisyys pääsee esille eikä hukuta jotain hienoa kuviota alleen. No, February lady sweateria mietin kyllä, mutta siinä on se pitsi.. Nettisurffailun tuloksena malliksi valikoitui Minimalist cardigan, monessa blogissa jo nähty yksinkertainen mutta sievä neuletakki. Olen niin hidas syttymään näille neulemalleille, että taas tulen vähän jälkijunassa!




Malli: Minimalist cardigan, Interweave Knits, fall 2007

Lanka: Rowan Purelife Revive, vajaa 400 g
Puikot: 4 mm
Muutokset ohjeeseen: jätin helmineuleen pois, tein helmasta hieman pidemmän ja kudoin hihat, taas kerran, suoraan miehustaan poimimalla hihapyöriöstä silmukat



Tosiaan kudoin takin pelkästään sileällä oikealla, mikä sinänsä on äärimmäisen tylsää ja pitkäveteistä. Ja tässä mallissahan ei tehdä vyötärömuotoiluja lainkaan, joten pelkkää putkea sai kutoa pitkät pätkät! Helppoa sinänsä, ja olisin luullut, että olisi valmistunut nopeammin (aloitin kutomisen joskus heinäkuun alussa), mutta eipä tällä kiirettä ollut, eihän tällaisena hellekesänä neuleita tarvittu! Aiemmin mainitsemani aikatavoitteen saavutin kuitenkin, eli tulevan perjantain Huvilateltta-keikalle tämä ehti oikein mainiosti, ja koekäyttökin on suoritettu tänään töissä. Tykkään takista, se on sopiva väriltään ja malliltaan, ja materiaali on mieleistä. Lankaa oli mukava kutoa, vaikka siinä pieniä epätasaisia paukkuja välillä olikin. Mutta nyt mulla on ongelma: lankaa jäi kaksi täyttä kerää ja yksi hyvin vajaa.. Onko ne nyt sitten jämälankoja?!





Kiinnityksenä käytin hakaneulaa, joka palveli jo alkukesällä ystäväni häissä boleron hätäkiinnityksenä. Totesin kuitenkin tänään, että se venyttää takinreunoja ikävästi, eikä oikein muutenkaan asetu kivasti, niinpä kävin töistä lähtiessä nappikaupassa tutkimassa vaihtoehtoja. Löysin hakaset:




Nämä oli sopivan yksinkertaiset ja pienet, enää pitäisi ommella ne paikalleen. Vaikka tuon kiinnityksen nyt takkiin laittaakin, voi sitä ihan hyvin pitää aukikin.

Syyskuuhun siirrytään siis näissä kanervanvärisissä tunnelmissa!

3 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kerrassaan upea neule! Istuu sun päälle kuin nakutettu ja on tosi tyylikäs.

Maritta kirjoitti...

Todella kaunis! Minä myös tykkään tuosta langasta jostain syystä mielettömästi. Musta sitä oli ihana neuloa ja tuo pinta on niin ihana :D Lopuistahan sä voit tehdä syyshuivin...

Outi kirjoitti...

Tess: Kiitoksia kovasti :) Eikö ole jännä, että takki istuu hyvin vaikka mitään kavennuksia ja levennyksiä ei sivusaumoihin ole tehty!

Maritta: Kiitos! Juuri tuo eläväinen pinta on myös mun mielestä tässä langassa kiva. Ja sulla tosiaan oli taas kaunis huivi tehtynä tästä langasta, pitää katsoa, jos päädyn samoille linjoille :) Mulla ei vain ole kokemusta puuvilla(sekoitteisen) neulehuivin käytöstä...