maanantai 7. tammikuuta 2013

Pilvenhattaraa ja piparkakkua


Hieman kadoksissa ollut kutomisinto palaili joulun alla, kun tein jouluisia lahjakutomisia. Joululoman ja reissun lähestyessä mietin sopivaa matkakäsityötä, ja ihan vahingossa sainkin yhden reissua varten aloittamani neuleen valmiiksi ennen lomaa!
Huomasin, että serkun tytöllä on pian joulun jälkeen 6-vuotissynttärit, niinpä otin puikoille syntymäpäivälahjan hänelle. Aloitin säärystimet hyvissä ajoin ennen lomaa, mutta malli olikin koukuttava, niin valmista tuli nopeasti.


 


Pilvenhattarakuvio on Muita ihania -blogin syyspipon ohjeesta. Halusin kutoa jotain muuta kuin raitaa, niin tämä kuvio tuli mieleen. Siinä on vähän jujua, mutta ei kuitenkaan liikaa. Langat löytyivät omista varastoista.
Malli: silmukkamäärä 64 s, 2 o 2 n joustinta sopivan verran, pilvenhattara-piparkakkukuviota sopivin välein
Langat: kanervanpunainen Novita Floricaa, harmaa Any sukkalankaa, valkoinen Bärengarne Tom Klassik
Puikot: 2,75 mm 
Pituutta säärystimillä on 24 cm.

Serkun tyttö harrastaa luistelua, ja olen kuullut, että luistelupuvun kaveriksi kuuluisi säärystimet. Näille tulee toivottavasti harjoituksissa käyttöä!

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kaunis väriyhdistelmä. Täytyy varmaan itsekin kokeilla johonkin projektiin tuota piparkakkukuviota, kun siitä näkee joka puolella niin kivoja toteutuksia. :)

Kaisa kirjoitti...

Luistimet ja säärystimet! Hyvä idea myös 10-vuotiaalle kummitytölle. En ole minäkään kokeillut piparikuviota - vielä - tässä yksi syy lisää tutkailla lankavarastoja sillä silmällä. Tosi kaunis väriyhdistelmä ja hienosti sopii säärystimiin.

Outi kirjoitti...

Sanna: Kiitos, värit on kyllä minunkin mielestä hyvät yhdessä :) Saaja on kovasti vaaleanpunaisen ystävä, mutta harmittavasti lankavarastoistani ei tuon kummempaa punaisen sävyä nyt löytynyt, toivon mukaan kelpaa silti käyttöön..! Ja piparireunaa suosittelen kyllä!

Kaisa: Jep, näin olen kuullut, että isot tytöt harkoissa kulkevat, säärystimien kera :) Piparikuvio on kivaa vaihtelua, ja sopii moniin neuleisiin. Toisena raidallisen vaihtoehtona mietin jotain pallo- tai helminauhakuviota. Vaikka toki se perusraitakin olisi ollut ihan pirteä!